Nnywellness.com

Forskjellen mellom Trailer & bildekk


Forskjellen mellom Trailer & bildekk

Med alle utvalg og teknologien som er tilgjengelig på dagens dekk marked, kanskje du lurer på hvorfor en spesialisert trailer dekk bør også være nødvendig. Det faktum at tilhengere (som bare bli slept rundt som død vekt) selv trenger en spesialisert dekk synes counterintuitive; en 5000 pund trailer trenger ikke noen flere støtte enn 5000 pund bil, spesielt vurderer det faktum at det ikke trenger å slå eller akselerere. Imidlertid er trailer dekk bygget som de er en svært spesifikke grunn.

Grunnleggende forskjeller

Biler og tilhengere har to svært forskjellige krav. Bil dekkene er konstruert å gi trekkraft i frem-og-tilbake (langsgående) og side til side (lateral) retninger whiles får en komfortabel tur.. Trailer dekkene er konstruert for å tåle vekten av tilhengeren tusenvis av miles mens ikke sprette tilhengeren av veien, og det er omtrent det.

Stivhet

En av de viktigste måtene der trailer dekk enn bildekk er at de har veldig stiv sideveggene. Disse svært tykk sideveggene er laget for å støtte den tilhengeren vekten uten bøye, men at mangel på fleksibilitet bærer med seg noen iboende ulemper. Bildekk dekksider flex til å tillate flere av dekkets slitebanen holde kontakt med veien; en velsignelse ytelse men et ansvar der holdbarhet er bekymret.

Rullemotstand

Trailer dekk er mer holdbart enn bildekk av to grunner. Først er nevnte sideveggen tykkelsen er andre trailer Tires gummiblanding. Alle rullende objekter har en viss «rullemotstand,"som er dekkets tendens til å holde seg til veien. Mens stickiness er god for ytelse og trekkraft, det reduserer drivstoff kjørelengde og øker dekk temperatur under flytting. Trailer dekk har svært hard gummi forbindelser, som bidrar til å redusere rullemotstand, men absolutt drepe trekkraft. Et ekstremt eksempel på lav bølgende motstand hjul er solid metall tog hjul, som er svært effektiv på slik at toget å flytte, men gjør lite for å grep banen.

Bygging typer

Nesten alle bildekk utformes "radielt", betyr at beltet interiør er angitt i 90-graders vinkler til hverandre slik at noen er alltid pekte i kjøreretningen. Mens du kan kjøpe radial trailer dekk, er mange mindre sofistikert bias-ply type, som bruker belter satt i 45-graders vinkler. Bias - ply dekk er litt mer robust og motstandsdyktig skade enn strålene men radiale tilbyr en bedre tur, bedre drivstofføkonomi, lengre levetid, bedre trekkraft og bedre trailer sporing.

Blande Trailer og bildekk

Du kan bruke varebiler dekk på en ganske lett trailer, men du skal trekke minst 10 prosent av den Tires vurdert lastekapasitet kontoen for sideveggen flex. Personbil dekk flex enda mer, så du bør trekke så mye som 40 prosent lastekapasitet for sikker drift. Du bør aldri, noensinne, noen gang bruke trailer dekk på en bil. Du kan få litt bedre drivstoff kjørelengde, men som vil komme til en rask slutt når du går flyr av veien eller få T-boned mens sklir gjennom et veikryss.