Nnywellness.com

Hvordan endre oljen i en 2005 XLR Harley Davidson Sportster


2005 XL883R var racier, roadster variasjonen av Harley-Davidson ærverdige Sportster-serien. Selv om 883R kan bli ridd entusiastisk miles, må det til slutt en forfriskende av sin interne olje-tilbud. Som de fleste av Harley-Davidson besetningen bruker 883R to separat typer for å smøre motoren og kombinerte hovedharddisken og overføring. Både olje typer bør endres samtidig på 2500 mil intervaller, eller en gang i året, avhengig av hva som kommer først.

Instruksjoner

• Park din XL883R på side stå, så starte motoren og la den inaktiv i tre til fem minutter. Stopp motoren og la den avkjøles i 10 minutter.

• Plass din XL883R på en motorsykkel stå eller løfte å holde den i oppreist stilling.

• Skru lokket fra oljetanken under til høyre rytterens sete. Løsne olje avløp slangen klemmen, holdt på plass av en brakett under motorsykkelens ramme og motor, med en flat skrutrekker. Trekk av avløpsslangen av sin braketten og tillate motorolje til renne til en 5-quart avløp bunnpanne. Trykk olje tømmeslangen tilbake på sin braketten, stram avløp slangen klemmen.

• Pakk en butikk håndkle rundt foten av oljefilteret, plassert på forsiden venstre side av motoren, å absorbere alle resterende olje i olje krets. Skru oljefilteret fra olje pumpen med en olje filter fastnøkkel. Tørk oljepumpe rent med en butikk håndkle.

• Fjern nye oljefilteret fra emballasjen og spre et lag med 20W50 motorolje rundt oljefilterets pakning. Skru filteret på plass for hånd til den sitter mot olje pumpen, og stram det en ekstra kvart.

• Plass en trakt i oljetankens filler halsen, nedenfor høyre side av rytterens sete. Hell tre quarts 20W50 motorolje i oljetanken, så skru på lokket igjen.

• Løsne primære dekket avløp bolten, plassert direkte under store runde clutch inspeksjon forsiden, med en 5/8-tommers socket og en socket skiftenøkkel. Tømme hovedharddisken olje i olje avløp pannen. Rengjør avløp plug spissen med et butikk håndkle og skru den på plass for hånd. Stram bunnpluggen til 14 fotpund, med en 5/8-tommers socket og en momentnøkkel.

• Skru clutch inspeksjon dekselet boltene med T45 Torx driver, så trekke dekselet og tetningen fra primære dekselet. Hell en quart av Harley-Davidson primære olje til clutch inspeksjon porten, ved hjelp av en trakt. Fjern trakten og tørke bort alle sølt olje.

• Installere clutch inspeksjon deksel og pakning på hovedharddisken dekselet. Skru clutch inspeksjon dekselet boltene på plass med T45 Torx driver før de lett sitter mot dekselet. Boltene 108 tommers-pounds med en T45 Torx socket og en momentnøkkel, alternerende mellom bolter i et krysset mønster.

• Fjerne din XL883R fra stativet, og senk det på sin side stand. Start motoren og se etter lekkasjer rundt oljefilteret og begge avløp plugger. Hvis en lekkasje former på noen av disse områdene, stramme oljefilteret eller avløp plugger et tillegg kvart-sving. Stopp motoren hvis det er ingen olje lekkasjer.