Nnywellness.com

Hjemmelaget Shorty motorsykkel eksosanlegg


Hjemmelaget Shorty motorsykkel eksosanlegg

Selv om konseptet har blitt satt i praksis i flere tiår, har forkortet motorsykkel eksosanlegg igjen blitt svært populære, særlig i tilpasset sport sykkel scenen. Motoren brølet fra svært modifisert motorsykler, som Suzuki Hayabusa og Kawasaki's Ninja ZX-14, forsterkes av disse stubby lyddempere, som også fremhever linjene av sykkelen karosseri av eliminerer mesteparten av en standard lyddemper. Og om det er mange shorty eksos på markedet, fabrikasjon ditt eget system kan gjøres i komforten av din egen garasje.

Endre en eksisterende lyddemper

Den vanligste metoden brukes til å opprette en shorty lyddemper er gjort ved å kutte ut en del fra en eksisterende lyddemper. Dette er den enkleste måten å opprette en "shorty" lyddemper, men du trenger en ettermarkedet lyddemper med en rett-design. Lager lyddempere består av en rekke Bafflene og chambers som avgasser må gå gjennom, begrense gass utslipp og støy. På den annen side, ansette ettermarkedet lyddempere en rett design, slik at gasser reise direkte fra den ene enden av lyddemperen til den andre. Dette forenkler også sterkt kutte og tilpasningsprosessen.

Start med å måle det ønskede lengden av din "shorty" lyddemper. De fleste shorties er mellom halvparten til en fjerdedel av den opprinnelige størrelsen på lyddemper. Deretter demontere lyddemper ved å bore ut nagler som sikrer både endestykker. Trekk ut det indre kjerne og glassfiber pakking. Skjære den ønskede lengden lyddemper, kutte en jeksel eller så, da den indre kjernen å matche. Pakk kjernen i frisk pakking og Monter innløp slutten av lyddemper som normalt. Du trenger å bore nye monteringshullene for exit cap, så sikre begge ender med pop nagler. Installer lyddemper på sykkelen og du er ferdig.

Enda kortere rør

En annen metode som er sett på gata er å bare kutte i midten av røret, rør som forbinder lyddemper hodet rørene. For å gjøre så, Fjern lyddemper og midten av røret. Deretter måle det ønskede lengden av røret, og kuttet bort med så eller jeksel. Hvis du velger denne ruten, vil kutte i midten av røret i en vinkel produsere en fin "slått ut" utseende som ligner på mange av eksos på Choppere. Eksos brølet produsert av denne metoden er øredøvende og vil definitivt slå hodene. Toning ned brølet kan gjøres ved å stikke en forbløffe, som kan kjøpes fra de fleste motorsykkel tilbehør forhandlere, inn i midten av røret. Et ord av advarsel: etter denne metoden fjerner alle rygg-trykket fra systemet. Dette vil forbedre toppklasse makt, vil du miste en alvorlig mengde lav og middels langtrekkende ytelse, området brukes oftest av gaten ryttere.