Nnywellness.com

HD-komponent kabler vs HDMI


HD-komponent kabler vs HDMI

HDMI og komponent-kabler er to av de mest brukte HD-kompatibel kablene. Mens de kan overføre både høy kvalitet videosignaler, tilbyr HDMI flere fordeler som komponent kabler ikke gir.

Oppløsning

Maksimal oppløsning komponenten kabler kan overføre er 1080i, men noen varianter av kabelen kan overføre full 1080p HD. Alle HDMI-kabler kan overføre 1080p. Forskjellen mellom 1080i og 1080p er at tidligere er sammenflettet og senere er progressive. Et sammenflettet bilde er en kombinasjon av to laced bilder som går frem og tilbake på en utrolig rask hastighet. En progressiv bildet er et enkelt kontinuerlig bilde med ingen interlacing. Progressiv bilder er vanligvis klarere enn sammenflettet bilder.

Bekvemmelighet

Komponent-kabler er en kombinasjon av tre separate kabler, hver og en bærer en bestemt del av et HD-signal. HDMI-kabler, derimot, sende et fullstendig HD-signal i én kabel. Mange anser dette for å være mer praktisk og enklere å administrere enn serien med kabler som kommer med en komponent-tilkobling.

Ekstra HDMI-funksjoner

En HDMI-kontakten kan bære både video og lyd, mens komponenten er begrenset til video. HDMI også støtter 3D video og var bare videotilkoblingen gjøres fra September 2010. Noen HDMI-kabler kan også gi en Internett-tilkobling mellom enkelte enheter.