Nnywellness.com

Hva er bedre: 720p eller 1080i for Blu-ray?


Hva er bedre: 720p eller 1080i for Blu-ray?

I denne alder av høy-definisjon, mange nye vilkårene, tall og teknologier er blir kastet rundt, og det kan være vanskelig å holde tritt. 720p og 1080i tilbyr ulike visning erfaringer for forskjellige situasjoner, slik som er best avhenger av hva du gjør. Hovedforskjellen er at 720p har en høyere oppdateringsfrekvens for et jevnere bilde mens 1080i har en lavere oppdateringsfrekvens, men en høyere oppløsning for større skjermer. Kanskje mest bemerkelsesverdig skjønt, er at i de fleste tilfeller forskjellen er ubetydelig. Noen felles tenkning om dette koker ned til skjermstørrelse, innhold, budsjett og personlige preferanser.

Skjermstørrelse

Skjermen størrelse saker av flere grunner. Størrelsen må tilsvare avstanden fra sofaen, plass og hvor mye du liker store skjermer over små. Den generelle ideen er at 720p er bedre for HD-innhold på en skjerm 32 inches eller mindre, hvor 1080i er bedre på større skjermer. Forskjellen er vanligvis svært vanskelig å merke, men.

Innhold

Fordi 720p har en høyere oppdateringsfrekvens, ville dette være mer ideelt hvis du spiller spill eller ser en actionfylt Blu-ray. Spill og full motion grafikk ser bedre på høyere oppdateringsfrekvens. Filmer og TV imidlertid ikke. Film og de fleste TV-programmer er skutt på en lavere oppdateringsfrekvens og har en flekk karakteristisk for mediet. Hvis du oppdaterer skjermbildet for raskt, kan det gjøre bildet ser billig, som det ble skutt med et hjem videokamera. Hvis du er primært en flytte watcher, så er 1080i bedre for deg. Men igjen, dette er tekniske forskjeller og den gjennomsnittlige seeren vil ikke merke mye av en forskjell.

Budsjett

Som HDTV markedet blomstrer, det gjør skjermstørrelsen. Men er større ikke nødvendigvis bedre med en skjerm. Den påvirker direkte prisen på din, og hvis du kjøper en Blu-rokke Spilleren med TVEN, så prisen går opp enda mer. Hvis du ikke opptatt av den totale innlevelse, da få en mindre skjermstørrelse med 720p. Det vil spare deg penger og vil være mer enn nok for å nyte Blu-ray-innhold. Hvis du liker større skjermer og ville heller bruke pengene på de største og best, så vil du en 1080i panel som vil koste mer, men det er bedre for å vise HD i en større størrelse.

Personlige preferanser

De fleste butikker har mange HDTVer satt opp for visning. Be om hjelp eller se etter etikettene å se hvilke TV tilbyr hvilken oppløsning. Sammenlign selv og se hvilken du liker bedre. Masse folk på hver side av problemet hevder deres foretrukne oppløsning er overordnet alle mindre resolusjoner. Til slutt, er det som du liker som de kan både håndtere Blu-ray sammenlignbare.