Nnywellness.com

Hvordan fungerer en Mercedes-Benz tenningsmodulen?


En Mercedes-Benz bruker ikke en ekstern tenningsmodulen. Det har en distributorless tenning og bruker en coil og to tennplugger per sylinder. Mens C230 og E320 bruker samme system, er det noen små forskjeller. For eksempel C230 har en spiral ligger på toppen av en av tennpluggene og har en følgesvenn wire til andre tennpluggen. E320 serien og opp bruk en singel coil med separate ledninger til individuelle pluggene.

Mercedes-Benz bruker enkelte drivere og transistorer i datamaskinen som er dedikert til de personlige sylinderne. Disse individuelle drivere og transistorer kontroll avfyring av spoler. Mercedes er unik i at datamaskinen sin kan brann både tennplugger samtidig eller skyte dem separat i en tidsbestemt sekvens. Avfyring valget er avhengig av belastningen og lufttrykk. Dette gjør motoren mer effektiv på å redusere utslippene i alle høyder og temperaturer. Det forbedrer også makt og drivstoff økonomien gjennom alle kjøreforhold.

Datamaskinen bruker Veivaksel sensoren for rpm besluttsomhet og plasseringen av veivakselen i forhold til øverste døde midt på antallet 1 sylinderen. Det bruker masse luft flowsensoren og inntak luft temperatursensorer for beregning av høyde over havet i luften tetthet. En oksygen sensor er foran katalysator, og den andre er bak katalysator. Disse sensorene måle mengden av fritt oksygen i systemet. Alle disse signaler brukes av datamaskinen til å fastslå drivstoff-luft forholdet og tenning timing nødvendig å brenne så mye drivstoff som mulig. Datamaskinen bruker disse signalene for å fortelle at tenningsmodulen som coil brann og når til brann.

Signalene fra oksygen sensorene kalles teller. Datamaskinen sammenligner teller på foran oksygen sensor med dem på oksygen sensoren bak konverteringsprogrammet. Foran sensoren bør ideelt Vis en mye mer rask endring i teller, og dens teller bør være mye høyere enn bak sensoren. Dette angir hvor mye mindre ubrent drivstoff kommer ut av konverteringsprogrammet enn gikk inn i omformeren. Det hjelper kontroll utslipp, tenning (inkludert tenningsmodulen) og bensininnsprøytning. En knock sensor sender et signal til datamaskinen hvis den fornemmelser noen skadelige fortenning og datamaskinen reagerer ved å hemme gnisten.