Nnywellness.com

Hvordan kjøleskap arbeid?


Hvordan kjøleskap arbeid?

Det indre arbeidet i kjøleskapet

Kjøleskapet fungerer på lignende måte å en hjem sentral klimaanlegg system, men i mye mindre skala. Den har en kondensator, en kompressor og en ekspansjonsventilen. Det har også et lukket system spoler i som inneholdt gass eller kjølemediet. En kjemisk gass kalt tetrafluoroethane eller HFK-134a, er standard kjølemediet funnet i de fleste kjøleskap selges i dag.

Hvordan kjøleskapet fungerer: del 1

Når du senker temperaturen urskiven på innsiden av kjøleskapet, slår termostaten på kompressoren motoren. Gassen i kompressoren er så presset, eller komprimert. Som gassen er komprimert, begynner det å generere varme.Med gass nå komprimert og varme passerer den fra kompressoren spoler der det sakte begynner å miste noe av sin varme. Varmen slippes ut i det omkringliggende rommet luften. Det er derfor du føler varmen eminating fra under eller bak kjøleskapet. I tillegg som gassen kjøler, viser det etter hvert til en væske.

Hvordan kjøleskap fungerer: del 2

Når kjølemediet kondensatoren, alle de gjenværende varme er fjernes, og eventuelle gjenværende gassen er komprimert i flytende form. Med kjølemiddel nå i flytende form, er det presset gjennom ekspansjonsventilen. Åpningen på ekspansjonsventilen er så små at som er væsken tvunget gjennom det, det umiddelbart går tilbake til en gass tilstand. Når dette skjer, blir gassen ekstremt raske og veldig kaldt.Iskalde gassen går deretter gjennom spoler på innsiden av kjøleskap. Som gassen i spoler begynner å fordampe, absorberer varmen fra miljøet inne i kjøleskapet, dermed kjøle ned innsiden av kjøleskapet. De fleste kjøleskap har en vifte som blåser luft gjennom spoler tvinge kald luft inn i kammeret.Når gassen går gjennom indre spoler, tilbake den til slutt til kompressoren å starte syklusen igjen. Prosessen gjentas til innsiden temperaturen på kjøleskapet tilfredsstiller termostaten innstillingen og deretter systemet slår til termostaten krever det å kjøre igjen.