Nnywellness.com

Hvordan installere oppvarmede fatt på en Honda VTX-Kontrolleren 1300


Oppvarmede handtak er etter-markedet endringer som kan installeres på snøscootere, ATV og motorsykler som Honda VTX-Kontrolleren 1300. Elektrisk varmeelementet plassert i tak varmer opp for å holde førerens hendene varme under kalde vintermånedene. Noen oppvarmet grep har en justerbar temperatur knotten, hvilke innrømmer driveren eller rider sette grep temperatur. Mest oppvarmede fatt er utformet med varmekabel innkapslet i grep selv.

Instruksjoner

• Klipp av gamle Honda VTX-Kontrolleren tak med verktøyet kniv. Fjern alle limet resten med sitrus renere.

• Gjør et lite hull i midten av en av oppvarmet-grep med en stor nål slik at luft kan flykte under installasjonen. Plass større indre diameter grep på gass ermet å sjekke sin plass, og mindre indre diameter på ermet på gass håndtak. Hvis oppvarmet grep er støpt med hevet plast ribber eller rygger på innsiden, trim ribbeina eller rygger ned med verktøyet kniv til tak lett gli over gass ermet og håndtere ermet.

• Bestemme rekkevidden av gass vri action, som det kan være mer eller mindre enn en 60 - eller 90-graders sving. Med gasss rekke bevegelse i sinnet, Bestem hvor du vil den oppvarmede grep eksterne bly ledninger å gå. Merke med en Filtpenn på gass ermet der kundeemnene skal være når gass er lukket ikke eller.

• Sand gass erme grovt sandpapir. Slip større innvendig diameter oppvarmet grep over gass ermet sjekke passer. Hvis passformen er for stramt, sand diameteren på gass ermet til grep vil gli over det uten å bli tvunget.

• Bestem hvor du vil ledninger å gå på ermet ikke gass håndtak. Mark med en Filtpenn hvor ledningen leder bør gå når du sett dem på. Sand ned ikke gass håndtak ermet. Slip mindre inne diameter oppvarmet grep over ikke gass ermet sjekke passer. Hvis det er for stramt, sand ned diameteren på ermet ikke gass slik at den passer.

• Bland todelt epoxy ifølge emballasje instruksjoner. Bruk en tre craft pinne og epoxy fordelt på utsiden av gass ermet og ikke gass ermer. Ikke plass epoxy i grep. epoxy vil spre jevnt i grep som den glir på. Skyv den oppvarmede fatt på deres ikke gass håndtak og throttle håndtak ermer.

• Juster eksterne bly ledninger med plasseringen du merket. Skyv håndtaket på gass ermet fullt. Fjern alle epoxy som bygger opp på utsiden når du har skjøvet grep helt av. Vent epoxy til å angi eller kurere.

• Frakople batteriet når epoxy har fullstendig kurert. Finn et sted å installere relé bryteren på motorsykkelen er nær batteriet og tilgjengelig slik som under rytterens sete. Undersøke motorsykkelen for å finne tilbehør elektrisk terminalen som du trenger tilgang til.

• Stripe 1/2-inch av begge ender av to 12 eller 14 gauge wire. Sett ene enden av hvert stykke inn i røret på slutten av en ring-kobling. Crimp røret på ledningen med wire crimpers. Sett den andre enden av hver ledning i enkeltrør slutten av en spade-kontakt, ett per wire. Crimp koblingen til hver ledning med wire-crimpers.

• Plass en av ring kontakten på positive batteriet terminal. Skyv spade kontakten på den andre enden av ledningen på positive 3 terminalen til en 12-volts relé kobling. Plass den andre ring kontakten på negative batteriet terminal. Skyv spade kontakten på den negative-5 terminalen til 12-volts relay-koblingen. 12-volts relay-koblingen har en nummerert ledningene skjematisk trykt på siden av kabinettet. Større terminalen innlegg merket "3" og "-5" er for strøm ledningen forbindelsene til batteriet; 3 fører til positive batteri terminalene og-5 fører til negative batteriet terminal. Mindre terminal innlegg merket "1" og "2" er for svitsjede strøm tilkoblinger som fører til den oppvarmede fatt.

• Velg én av to ledninger ledende fra venstre og høyre tak. To eksterne ledningene som kommer fra hvert grep er ikke polarisert, betyr at de er verken positivt eller negativt så det ingen spiller rolle hvilke av ledningene du bruker for dette trinnet. Stripe 1/2-inch av plast isolasjon fra slutten av venstre grep ledningen og riktig grep ledningen. Sett inn endene av ledningene i røret på toppen av en kvinnelig spade-kontakt. Crimp med wire crimpers.

• Stripe 1/2-inch av plast isolasjon fra endene av en tre-fots stykke 16 - eller 24-gauge wire. Kabelendene inn en kvinnelig spade kontakt og crimp. Koble batteriet.

• Finne en kabel som vil være en kilde til byttet strøm, for eksempel en frontlys wire. Stikk et lite hull gjennom isolasjonen av ledningen med en nål, plassere røde sonden av et analogt voltmeter i hullet og svart sonden på et jordet metall å teste ledningen for strøm når tenningen er på. Kabelen skal ikke ha makt når tenningen er slått av. Dette vil være strøm-ledning.

• Slå av tenningen og koble fra batteriet. Kuttet makt ledningen. Stripe 1/2-inch av plast isolasjon jakken av makt ledningen. Surr en av Bart metall endene av en 4-amp sikring og boliger til makt ledningen. Vri den andre enden av makt ledningen denne samme delta. Vri den andre enden av sikring bolig til den ene enden av 16 - til 24-gauge ledningen.

• Lodding vridd ledningene. Pakk sammenføyningene med elektriske tape når de har avkjølt.

• Slå på motorsykkelens tenning. Slå på voltmeter. Plass røde sonden av voltmeter på-5 terminal innlegget og svart sonden på en forankring flekk på rammen. Den burde lese 12-volt eller lukke den. Når stafetten slås på, kan du hører et klikk. Hvis relé ikke slås på, dobbeltsjekker du alle wire forbindelser. Hvis den gjør det, skyv den kvinnelige spade kontakten på 16 - til 24-gauge ledningen på-5 terminal innlegget.

• Plass stafetten i et område hvor det kan trygt gi av varme. Sikre relé med plast zip bånd.