Nnywellness.com

DIY: Parabolske høyttaler


DIY: Parabolske høyttaler

Parabolske høyttalere er utformet til å sende lyd som er svært retningsbestemt, betyr det bare høres når du står på et bestemt sted. Disse typer høyttalere brukes ofte i museer og steder der designere vil lyden i et bestemt område uten smitte til andre områder. Parabolske høyttalere er finjusterte og dyre instrumenter, men du kan lage din egen enkel parabolske høyttaler fra vanlige materialer. Når prosjektet er ferdig, vil du ha en høyttaler som du kan peke i én retning uten mye søl over.

Instruksjoner

• Skjære hull i midten av bollen og bore hull-skjæring borekronen. Gni området med sand papir til det er glatt og uten ujevne kanter.

• Skyv PVC-rør gjennom hullet til slutt stikker ut litt høyere enn av bollen. Påfør litt varmt lim på innsiden av bollen der PVC og bollen møtes. La dem tørke.

• Plass en av høyttalerne mot siden av PVC-rør slik at høyttaleren peker ned mot midten av bollen. Påfør litt varmt lim til høyttaleren og trykker den mot PVC. Hold den på plass mens det tørker, deretter gjenta med den andre høyttaleren, plassere den på motsatt side av PVC-rør slik at den også vender mot midten av bollen.

• Bore et hull gjennom PVC-rør tomme under høyttalerne og tråd høyttalerkablene gjennom hullet og ut den åpne enden av PVC-rør på den andre siden av bollen.

• Koble høyttalerne og koble dem til en lydkilde som MP3-spiller og stereo og åpningen av bollen i retningen du vil at lyden skal gå.