Nnywellness.com

Dipol eller Bipole høyttalere: Hva er forskjellen?


Hjemmekino kjøpere har høyttaler valg som spenner fra frittstående og vegg montert høyttalere til bokhylle og stå montert enheter. Alle høyttaler typer gir kvalitetslyd når riktig installert, men bipole og dipol bruke høyttaler bevegelse og romakustikk simulere film teater realisme. Bipole og dipol ansette spesielle kabinett design og høyttaler driveren plassering for å påvirke lydbølger og auditiv spredning.

Direkte utstråler høyttalere

Direkte-utstråler høyttalere er de vanligste høyttaler for lydsystemer og inneholder én eller flere drivere vender utover for å angi enveis lyd fra en merkbar - betyr at du vet hvor det kommer fra. Flere høyttalerdrivere er kablet "fase" og opererer i tandem, resulterer i alle kjegler vibrerende og flytte ut samtidig.

Bipole høyttalere

Bipole høyttalere inneholde flere drivere, men i motsetning til deres direkte-utstråler fettere, drivere er montert i kabinettet i forskjellige vinkler. Denne ordningen gir retninger lyd ved hjelp av avvik i romakustikk for å oppnå nondiscernible lyd retning. Bipole høyttalerdrivere er kablet i fasen med alle drivere i tandem.

Dipol høyttalere

Dipol høyttalere er lik bipole høyttalere i design, men driverne er kablet "ut av fase." Denne ledningsnett konfigurasjon fører noen drivere flytte innover mens andre flytte utover under lydgjengivelse, noe som resulterer i både nondirectional og retninger lyd for en mer realistisk surround-lydopplevelse.

Speaker Placement

Lydbølgene påvirkes av romakustikk - retur av reflekterende overflater som vegger eller blir absorbert av myke overflater som møbeltrekk og tepper. Bipole og dipol høyttalere kan monteres på vegger, eller plassert på gulv eller står, avhengig av produsenten eller installer anbefalinger, men ideelt bør dra nytte av reflekterende åpen plass og rettet ikke mot lyddempende materialer.

Bipole/dipol Hybrid høyttalere

Noen høyttalere tilbyr et utvalg av bipole og dipol drift via en bryter. Dette alternativet er nyttig fordi musikk og lyd varierer med lyd produksjonsmetoder. Bryteren endrer utfasing av driveren ledninger krets for lytteren preferanse.