Nnywellness.com

Høyttalere ohm forklart


Høyttalere ohm forklart

Begrepet "ohm" er ofte nevnt når vi snakker om høyttalere. Men hva betyr det nøyaktig? Ohm er en enhet som bestemmer en lyd høyttaler impedans, samt en nøkkel antallet å bestemme om en lyd høyttaler er kompatibel med en audio-forsterker. I dette tilfellet kan ikke vite vanskelighetene mellom Ohm og impedans stave forskjellen krystallklar lyd og en ødelagt lyd system.

Elektriske teori bakgrunn

For å vite hva "impedans" og "ohm" er, og deres forhold til høyttalere, kalles en gjennomgang av elektriske teori for. To andre konsepter må bli diskutert, kalt spenning og strømstyrke. Strømstyrken måler mengden av gjeldende reiser gjennom en krets, slik som mengden vann løpe gjennom en slange. Spenning er analoge til trykket kjøring vannet (eller gjeldende).

Definisjon av impedans

I alternative gjeldende (AC) kretser, som nesten alle elektroniske enheter bruker, er impedans graden av motstand mot gjeldende. I eksempelet på slangen, hvis du setter tommelen delvis over enden av slangen, og du lar noen av vannet ut, oppretter du en grad av impedans. Å være karakteristisk for AC-kretser, måten impedans funksjonene er mer kompleks enn det lignende begrepet av motstand i likespenning (DC) kretser. Det varierer også litt fro fra såkalte pålydende.

Definisjon av ohm

Impedans måles i ohm, etter tysk kjemiker Georg Simon Ohm (1789-1854). Ohm defineres best når diskutert av deres forhold til spenning og strømstyrke. Georg Simon Ohm oppdaget ut dette forholdet, som siden har blitt kalt Ohms lov. I enklere termer er impedans lik spenningen delt strømstyrken eller gjeldende. Forutsatt at spenningen er en konstant, jo lavere i impedans, mer strømmen flyter gjennom kretsen.

Betydning i høyttalere

Impedans er en viktig faktor når integrere elektriske komponenter, ifølge boken "grunnleggende TV teknologi: Digital og Analog." Når det gjelder å definere høyttalere til en forsterker, er den perfekte tingen for høyttalerimpedans å matche forsterkeren. For eksempel, hvis du kobler en 8 Ohms forsterker til 8 Ohms høyttalere, fungerer alt helt fint.

Potensielle problemer

Når impedansen høyttalere og forsterkere samsvarer, kan det oppstå problemer. For eksempel hvis den forsterker output impedans overstiger det av speakers', kan det blåse ut begge typer utstyr. Derimot, hvis speakers' impedans enn forsterkeren, for mye motstand oppstår og ingen elektrisk strøm går gjennom.