Nnywellness.com

Slik tester for dårlig spenningsregulatorer


Slik tester for dårlig spenningsregulatorer

Til tross for det er en av de minste delene av bilens motor kupé, fungerer spenningsregulator som en viktig sikkerhetsfunksjon. Regulator gir elektronikk og batteri i bilen med jevn spenning, nødvendig for forsvarlig drift. Når elektronikken i bilen starte feil, for eksempel alternerende frontlykter mellom brights og dim, teste spenningsregulator umiddelbart. Skade kan bli permanent og skade bilens motor og andre komponenter hvis du forsinke testing.

Instruksjoner

• Sjekk en kjøretøy manual for år, modell og foreta av bilen. Slå til kjøretøyets elektriske system-delen. Finne plasseringen av spenningsregulator. Sjekk uten manuell ved å se i nærheten motoren batteri. Regulatoren har flere ledninger. Se etter svarte, negative og rød, positiv ledninger å teste bilen.

• Koble multimeter sonde ledningene til måleren. Sted på negative jack, merket "-" svart ledningen. Sted på positive jack, merket "+", røde ledningen.

• Aktivere på parkeringsbremsen. Starte bilen. La bilen varme opp ett minutt å tillate det bosette inn en jevn inaktiv.

• Slå på måleren å måle volt. Nøye trykk svarte ledningen til den negative terminalen på regulator. Trykk på den røde som i positiv terminal. Som proben, spenningsregulator negative og positive vil være merket "-" og "+," henholdsvis. Hvis du har ledningene krysset et negativt tegn "-" vises på skjermen av sonden. Snu rekkefølgen Hvis dette er tilfelle.

• Se spenningen på LCD-displayet. Volt skal være konstant, med små svingninger terskel. Hvis spenningen rangerer mellom 13 og 14, opererer regulator effektivt. Et annet tall enn de kravene at du umiddelbart slå av motoren og få en ny regulator.