Nnywellness.com

Ford 351C inntak dreiemoment spesifikasjoner


Ford introdusert dens 351-kubikk-tommers eller 5.8-liters, 90-graders, små-blokk V8-motor i 1962 som erstatter Y-blokk motoren. Det er også referert til som Windsor fordi det var første produseres i en fabrikk i Windsor, Ontario, Canada. 351 Cleveland, en variant av denne motoren, ble innført i 1969 og ble brukt i Ford ytelse biler gjennom på 1970-tallet.

Inntaket Manifold

Inntak manifolder er ansvarlig for å distribuere jevnt en forbrenning blanding av luft til hver inntaket porten i motorens topplokk. Dette er nødvendig å maksimere motorens effektivitet og ytelse. Inntaket manifold fungerer også som en mount for gass kroppen, forgasser, drivstoff injeksjon og andre motordeler. Hvor manifold kobles til disse komponentene, har bolter spesifikke dreiemomentet krav.

Dreiemoment

"Moment" refererer til kraften som er nødvendig å rotere et objekt i dette tilfellet en mutter eller bolt, rundt en akse eller pivot. Du kan tenke på det som en vri. Produsenter sett spesifikasjoner for sine komponenter, for eksempel dreiemoment spesifikasjoner, som er fotpund. For å sikre motoren stabilitet, må motoren bolter torqued eller bolted ned til en viss vekt spesifikasjon under produsent retningslinjer.

Spesifikasjoner

I denne motoren bolter inntaket manifold til topplokk med 24 fotpund av dreiemoment. Bolter termostat bolig og inntaket manifold krever 13,5 fotpund av dreiemoment.