Nnywellness.com

Hvordan koble Automotive reléer


Bilindustrien reléer bruk en liten mengde strøm bryter tilbehør som trekke store mengder strøm, som frontlykter lys og klimaanlegg, og på. De store bil reléer er enkelt stang enkelt kaster (SPST), som åpner en tilkobling under lukking av en annen, og enkelt stang dobbel kaster (SPDT), som gjør en tilkobling til to separate ledninger. Alle har fem sammenhengende pinner og koble til en standard, pre-kablet automotive relé socket. Med så mange programmer for reléer må nok elektrisk kompetanse til å gjøre grunnleggende wire forbindelser.

Instruksjoner

• Koble én side av reléet coil til et batteri-tilbud. Dette kan komme fra sikring panel i bilen eller kan du koble den direkte til et batterikilde. Men i dette tilfellet bør du kjøre ledningen gjennom en innebygd sikring.

• Koble den andre siden av reléet coil til en side av bryteren som vil operere releet. Dette kan være en ny bytte eller en allerede i bilen. Med en ny bytte, legger du til en ledning fra den andre siden bakken. En eksisterende bryter, kontroller at den andre siden av bryteren går til bakken.

• Koble den vanlige (C) kontakten til en batterikilde. Dette vil gi strøm til tilbehøret du vil bruke med stafetten. Dette fører også blir beskyttet av en sikring, enten fra bilens sikringsskapet eller fra og innebygd sikring.

• Koble normalt åpen kontakten eller kontaktene på utstyret du makt med stafetten. På et SPST relé koble du bare til ikke-kontakt. Et SPDT relé har to ingen kontakter som vil ha batteriet på dem når stafetten driver. Du kan bruke disse to tilkoblingene til makten to forskjellige ting, for eksempel en wire kontaktinformasjon nei til hver av to frontlyktene.

Tips og advarsler

  • Din standard automotive relé socket kommer med ledninger tilkoplet pinnene. Hvis du trenger lengre ledninger, skjøte en wire på slutten av kronglete ledere sammen og deretter pakke den med elektriske tape.
  • Du kan også bruke et SPST relé åpne en krets når du energi stafetten, slik som for å slå av en innbruddsalarm. Bare wire kraften til alarmen via C og NC (normalt lukket) kontakt. Drive reléet deretter åpnes tilkoblingen.
  • Vær forsiktig når ledninger til batteri fører til hindre som kan forårsake gnister og smeltet kobber å fly.