Nnywellness.com

Tips for å reparere lekk eksos bluss


I en bil eksosanlegg er det flere typer bluss. En brukes på slutten av en eksosrør til en annen kanal. Den andre, en anvendt refleks, brukes vanligvis av estetiske grunner mens også produserer økt thrust som gasspedalen er deprimert. En lekkasje i krysset mellom to rør, kan når en fakkel er involvert, resultere i forskjellige komprimering priser.

Sikkerhet

Mange anser erstatter deler av bilens eksosanlegget å være en relativt enkel prosedyre, bestående hovedsakelig av fjerne en pipe fra bunnen av bilen og erstatte den med en ny. Mens for det meste dette kan være sant, er det også viktig å vurdere at systemet på en bil fjerner den oppvarmede luften fra motoren forbrenning system. Dette betyr at det brukes til å fjerne super-oppvarmet luft fra motoren. Tar dette i betraktning, bør motor og eksos deaktiveres lenge nok til å ha helt avkjølt før noen del av bilen har arbeidet på.

Lekkasje plasseringen

Den første delen av fikse en eksos lekkasje, spesielt på en refleks, å finne lekkasjen på punktet av opprinnelse. Hvem kan fortelle en eksos system lekker, men med mindre det er en tydelig hull i et rør, lekkasjen ofte kan lett observeres. Uerfarne mekanikeren ende opp bruke fugemasse til et punkt som ikke faktisk lekker. Dette er ikke bare bortkastet, men det kan også faktisk øke komprimeringen skapt gjennom lekkasjen, igjen, øke støy opprettet av lekkasjen.

Tetningsmasse krav

Når lekkasjen er plassert, er neste trinn å avgjøre om lekkasjen punktet krever noen form for herding fugemasse fikses. Hvis forbindelsen mellom to eksosrør ikke er sikret tett nok, bør det være montert riktig før alle typer fugemasse brukes. Hvis tilkoblingen eller krysset mellom fakles slutten og mindre røret eller fakles spissen og lyddemper uttak er tett sikret og fortsatt lekkasjer, så en herding tetningsmasse kan brukes i krysset fakles slutten og mindre røret. Når denne prosessen er fullført, skal tetningsmasse tillates å helt kurere før bilen er aktivert.