Nnywellness.com

Trenger du å kjøpe et nytt batteri hvis du slipper en Blackberry i vann?


Det er en ganske velkjent faktum at vann og elektronikk ikke blande, så hvis du slipper din BlackBerry i vann, er det naturlig å lurer på om batteriet er fortsatt noe bra. Selv om en BlackBerry batteri synes å arbeide fin etter kontakt med vann, kan du ha noen farlige underliggende problemer. Hvorvidt du bør fortsette å bruke dette batteriet vil avhenge av hvor mye skade, eventuelt vannet gjorde til batteriet.

Hvordan vann skader et batteri

Interessant, rent vann leder ikke strøm godt og trolig vil ikke skade elektriske kretser. Men er nesten ingen vann på jorden det ren. De fleste vann inneholder en slags oppløste salter eller mineraler, som gjør vann ganske ledende. Når forurenset vann berører et kretskort, som styret som styrer din BlackBerry batteri, kan føre til en kortslutning og skade styret. Hvis batteriets kontrollen styret blir skadet, kan batteriet ikke lenger være beskyttet mot overoppheting eller et oksygen oppbygging, en kombinasjon som kan føre til batteriet tar fyr.

Oppdage vannskader

Siden en vann-skadet batteri kan være farlig, trygt svaret er at når et batteri kan ha vært utsatt for vann, er det best å bare kjøpe et nytt batteri. Imidlertid hvis din BlackBerry har fått våt, kan vann ikke har skadet batteriet på alle. Hvis du tror batteriet kan ha vært i kontakt med vann, ta den ut av BlackBerry og se slutten med fire metall kontakter. Du bør finne en hvit merkelapp, rosa klistremerke eller en hvit etikett med en linje gjennom den. Både hvit klistremerket og hvite klistremerket med strek gjennom betyr at vannet ikke kommer i kontakt med batteriet, mens en rosa klistremerke betyr at vann har rørt batteriet. Hvis batteriets klistremerke er rosa, bør du alltid erstatte batteriet, som du har ingen måte å fortelle alvorlighetsgraden av skaden.

Emergency trinn

Hvis du vitne BlackBerry batteriet kommer i kontakt med vann, er det første du trenger å gjøre å fjerne batteriet fra BlackBerry, hvilke ville opphøre strømmen fra strømmer ut av batteriet. Plass batteriet i lukket beholder med en slags tørkemiddel, som tørr ris, som vil absorbere væsken. La batteriet i beholderen i minst 24 timer før du prøver å bruke den igjen.

Rengjøring vannskader

Mens det er umulig å avgjøre hvorvidt vann har skadet den interne komponentene av batteriet, kan noen ganger du se korrosjon på batteriets metallkontaktene. Rengjøring denne korrosjon har muligheten til å få batteriet i orden, så lenge korrodert kontakten var det eneste problemet. Ta ut batteriet fra enheten, ta litt isopropylalkohol og en liten, stiv pensel og skrubbe kontaktene ren.