Nnywellness.com

Hva er en kombiinstrumentet?


Hva er en kombiinstrumentet?

Bil dashbordet begynte som et stykke tre foran føreren av en hest og vogn. Når bilprodusentene begynte å legge instrumenter til sine biler, gitt dashbordet et praktisk sted å lagre dem. De fleste produsenter samlet dem i midten av dashbordet. Ennå ikke kalt en "kombiinstrumentet", hadde underliggende konseptet begynt å jobbe seg inn i bil design.

Speedometer

1930-tallet vises bil oversikter ofte bare tre instrumenter. Speedometer vises miles per time fra null på venstre side av måleren til bils maksimal hastighet (og ofte utover maksimal hastighet) til høyre. En tre-gauge instrumentpanelet hadde vanligvis speedometeret i midten.

Andre nødvendigheter

I den ene siden av speedometeret måle bilfabrikantene 1930 plassert bensin med et utvalg fra E (tomt) til F (full). Tidligere biler ikke hadde heller ikke måle eller hadde en målestokk ligger direkte på gasstanken. På den andre siden av speedometeret plassert produsenter en olje måling, noen ganger indikerer olje nivå og andre ganger indikerer motor olje-press.

Design trender

Historier av bilen beskriver ikke en enkelt bil som plutselig presentert en kombiinstrumentet. To produsentene presentere dramatiske klynger av instrumenter som ledet an: slutten av 1940-tallet Kaiser og tidlig 1960-tallet Studebaker Avanti. Både biler begynte trender som de tre store bilprodusentene (Ford, Chrysler og General Motors) fulgte. Begge kjennetegnet en stor mengde instrumenter prosjektering ut mot driveren fra resten av dashbordet og midtstilt over rattstammen. Avantis kombiinstrumentet også omtalt en dramatisk hette over instrumenter.

Begeistring

Bil instrumentet klynger være påvirket av både Kaiser og Avanti design; nesten alle kombiinstrumentet har i dag fortsatt en hette. Men den underliggende estetiske av instrumentet klynger siden innføringen av disse to fremtidsrettede design har se-saget frem og tilbake mellom minimalisme og begeistring. Som Hinckley og Robinson oppmerksom i "The Big Book av bilen kultur" reflektert instrument cluster design i 1950 tids fascinasjon plass og plass-alder. Laboratoriet som instrumentering begynte å gi mye mer informasjon: klokker (noen ganger med flere tidssoner), motor manifold press, opplyst viser, turtall og brukt tid og beregnet ankomsttid tid chronometers.

Minimalisme

Bekjempelse av begeistring av romalderen design, begynte andre produsenter, spesielt av sportsbiler, en trend mot retro minimalisme. Etterkrigstidens-versjon av den britiske Morgan illustrert denne trenden med dashbordet instrumenter "klart og lett på øyet og med en enkelhet som synes rett," Ifølge MoneyWeek.

Fremtiden

I 2009, NVIDIA (en produsent av datamaskinen grafikkort) og ikonet Incar annonsert deres felles utvikling av første 3D digitale instrument klyngen (se ressurser). På den annen side, en annen futuristiske plan har vært lovet i mer enn 20 år, men har ennå å ankomme, ifølge Popular Mechanics: Bruk militære og luftfart heads-up instrument viser til en bil skjerm som "tar målere av dashbordet og prosjekter dem på frontruten.