Nnywellness.com

Hvordan teste hjul sensoren en 2001 Chevrolet Silverado


2001 Chevrolet Silverados bruke en hub-montert hjul sensor system som består av en elektromagnetisk sensor og et hakk reluctor på hver forhjul. Reluctor hjulet spinner på samme RPM som hjulet og elektromagnetisk sensoren registrerer denne informasjonen i pulser. PCM og ABS datamaskinene dekode denne informasjonen og bruk det bestemmer hastigheten på rullehjulet. Ved å bestemme hjulet hastigheten, begge datamaskinene kan fortelle hvis en hjul er låst opp eller spinne raskere enn den andre. For å diagnostisere en defekt hjulet sensor, må du overvåke datastrømmen med skanning verktøy og også bekrefte at hver sensor mottar spenning.

Instruksjoner

• Løft fremre delen av kjøretøy med en knekt og støtte det med jack står; både fremre dekk må være minst 6 tommer ut av bakken. Plasser hjulet parkeringsklosser bak bakhjulene og sette på parkeringsbremsen.

• Bytt tenningen på "on" og koble en skanneverktøyet til lastebiler data porten under dashbordet under rattet. Klikk på direkte data og overvåke hastighetssensorer hjulet; de bør både lese null.

• Slå på motoren og lett trykk på gasspaken mens overvåking skanneverktøyet. Hjulet hastighet sensor output målinger samsvare speedometer utdataene. Hvis en sensor ikke er det mest sannsynlig feil.

• Slå av motoren, men la tenningen på og ligge på en mekaniker creeper. Rull under bilen og undersøke hjulet hastighet sensor ledninger for fraying eller kutt.

• Koble kontakten fra hastighetssensoren hjulet. Sonde lys blå ledningen for venstre foran hjulet sensoren og tan ledningen for høyre foran hjulet sensoren med en digital multimeter. Den angitte spenningsinnstillin 1.8 til 12 volt. Hvis multimeter leser mindre enn 1,8 volt deretter finne og reparere kort i ledningen og retest sensoren. Hvis spenningen lese spesifikasjonene erstatte hastighetssensoren hjulet.

Tips og advarsler

  • Sørg alltid for at en bil er sikker og ikke vaklende eller ustø før gjennomgang under den. Ta ekstra tid å jekke opp og støtte en bil trygt; ditt liv er en innsats når arbeider under en bil så sørg for at du Dobbeltsjekk din jack står og løftepunktene. La aldri bilen å hvile på en jack; alltid støtte det med jack står.