Nnywellness.com

Regler for antikk bil bilskilt


Regler for antikk bil bilskilt

Bil lisensiering er en funksjon av de enkelte landene, om bilen er en gjeldende modell eller en antikk eller klassisk bil. Akkurat som hver stat har variere sin egen lisensiering forskrift for sen-modell biler, lover relatert til antikke biler også staten der bilen er registrert. Det er viktig å sjekke med tilstanden Institutt for Motor Vehicles slik at classic eller antikke bilen er lisensiert og merket.

Typer bilskilt for antikke biler

Året må plater blir vanligvis tilordnet antikke biler for å angi året bilen ble produsert. Mange klassiske biler er eid av historiske årsaker og drives i parader og arrangementer for spesiell bil, så YOM bilskilt angi året av bilen til tilfeldig observatør.

Noen jurisdiksjoner, for eksempel District of Columbia, har gitt HMV (historiske Motor Vehicle) og AC (gammelmodig) plater. Stater definerer "historiske" og "gamle" på forskjellige måter. Vanligvis er "antikke" biler foreta eller modell av en viss alder, mens "historiske" biler har en slags spesiell verdi, for eksempel en begrenset produksjon løpe eller produsert av en bil selskap ikke lenger i bedriften.

En annen lisens plate for antikke biler er "samleobjekt" plate. For å motta en samler plate, må bileieren registrere en erklæring om at bilen vil bli brukt som et samleobjekt bare og ikke for generelle transport. Bileieren må bestemme om du vil bruke en samler plate eller et år av produserer plate, men ikke begge. USA vil sikre at like lisensnumre ikke brukes.

Lisensierings regler for ulike typer av eldre biler

Mange stater har en ekstra betegnelse for antikke biler: "utstilling" biler. Disse bilene må motta spesielle koder, noen ganger i stedet for faktiske plater fordi de ikke kan kjøres på veiene.

Utstillingen biler er ment bare for vises på bilen viser eller drevet i parader og lignende hendelser. Fordi de ikke brukes for generelle daglig transport, antikke biler som er bare utstilt vanligvis ikke er utstedt typisk bilskilt.

Bilskilt for antikk eller historiske biler er ofte gitt i alternative farger og ikke-standard tallsystemer å skille dem fra bilskilt for gjeldende bilmodeller.

Internasjonale gammelmodig lisensiering regler

Stater i USA har ulike regler og forskrifter for å peke og lisensiering antikk eller historiske biler, og det er det samme for mange land rundt om i verden.

I mange land anses biler som en viss alder "antikke" uavhengig av sin historiske betydning. I Australia, en bil må være minst 30 år gammel, mens i Storbritannia, biler anses antikke hvis de ble bygget før 1973.