Nnywellness.com

Vibrasjon over 70 MPH på en 1968 Mustang


Når du arbeider med en 70-mph høyhastighets vibrasjon, er den vanligste av alle en bøyd hjulet eller ut-av-balanse dekk. Litt bedre forståelse av et dekk vil gå langt i å forebygge kostbare problemer og instilling en større innsikt i sikkerhet som er relatert til dekk.

Dekk konstruksjon og karakterer

Byggingen av et dekk er ganske bemerkelsesverdig og komplekse. En typisk dekk kan tåle 40 000 eller flere miles over noen av de hotteste road, groveste overflater, en rekke laster samt hastigheter. Omkretsen av verden er 24,901.55 miles, så dekkene gjort det verden to ganger eller svært nær. Uansett hvor dyrt bilen eller teknologisk avanserte, uten dekk er det ubrukelig.

Dekk har tre hovedkomponenter. Perlen som er sentrum av dekk og monterer til hjulet er laget av flere tråder av wire omsluttet av polyester eller annen sammensatt. Kadaveret er den viktigste delen av dekket under slitebanen og tilknyttet perlen. Avhengig av dekk har det flere lag med polyester, rayon, nylon eller med Kevlar. Den kommer fra en flat ark er dannet for å lime det til perlen. Endelig er tråden kommer av en filmrull og limt på og kuttet til å passe. På dette punktet er dekk grønn. Sot brukes og dekk er plassert i en skjell-mold. Det er oppvarmet til en høy temperatur å støpe komponentene sammen og kurere dekket. Dette er en liten overforenkling; men gir det den riktige innsikten å forstå hvor problemet kan oppstå.

Problemer med dekk som forårsaker vibrasjoner

Vibrasjoner kan være forårsaket av en rekke dekk-relaterte problemer. De er alltid tyngre på én side av dekk på grunn av sin konstruksjon. Balanse vekter installeres overfor dekk ubalansen å motvirke dette. Hjulet er vanligvis tungt på den ene siden, slik at de begge kommer i spill når balansering. Sentrifugalkraften spiller den største delen i vibrasjon når kombinert med en ute av balanse dekk- og hjulenheten. Lave hastigheter opptil 45 til 50 mph vil det være ingen innvirkning fordi Sentrifugalkraften er tilstrekkelig til å øke vekten faktor. Du kan bokstavelig talt kaste bort vekter opp til det punktet med ingen umerkelig symptom. Over 50 mph denne styrken blir formidabel og vil føre til dekk bounce og øke intensitet som hastigheten øker.

Uvanlig slitebanen slitasje på grunn av en svak sjokk, løs hjulet peiling, slitte trekkstang, dårlig justering eller slitt ballen ledd kan forårsake høyhastighets vibrasjoner. Men vil noen symptomer være merkbar ved alle hastigheter, stadig med hastighet. Svak støt kan føre flatt flekker rundt omkretsen av tråden, men må ha en instigator starte dekket hoppende, som dårlig balansering. Panikk stopper der dekket var låst og skrens vil flate spot et dekk på ett sted. Dette blir knapt merkbar til hastigheten økes.

Hvis et dekk kjøres luft, øker sin temperatur som stålet i sine belter er flexed overdrevet. Husk at dekket var oppvarmet for å støpe deler sammen. Hvis dekket oppnår nær samme temperatur kan tråden enkelt skille fra kadaveret. Ved å løfte dekket av bakken og rotere det mens du ser på tråden, kan du se dette. Hvis mønsteret er ikke engang eller rett det skille. I alvorlige tilfeller vil mønsteret nesten løfte eller rive løs kadaveret i form av en stor kul i mønsteret. Denne situasjonen merke til primært ved svært lave hastigheter foran bilen skifter sidelengs fra venstre til høyre. Som fart øker, forblir risting; men dens mindre intensitet. Dette er en farlig situasjon og må rettes umiddelbart eller vil dekket blåse.

Drivverket-produsert vibrasjoner på 70 Mph eller mer

Drivakselen er den eneste andre muligheten som gir ingen indikasjon på alle en vibrasjon til hastigheten øker og hastigheten på rotasjon øker nok for sentrifugalkraften skal tre i kraft. Bakakselen kan støttes på jack står og hastigheten økt for å finne denne vibrasjon. Det kan korrigeres med to slangeklemmer. Installere dem på drivakselen holde justerbar ved siden av hverandre som en vekt. Rotere og stram klemmer til ubalansen er løst.

Andre komponenter kan lage slik en vibrasjon

Det er mange komponenter som kan forårsake en høyhastighets vibrasjon; Men, vil hver ha en merkbar symptom ved lavere hastigheter. Skjev rotorer vil føre en pulserende pedal. Ballen ledd clunk og riste voldsomt til tider på en ujevn overflate. Tie stenger vil indusere løs styring og en ustø i dekkene. En bøyd rattet gir det samme symptomet på et atskilt dekk. En universal-ledd vil gjøre støy og lavfrekvente vibrasjoner lave hastigheter. Slitte ring og pinion tannhjul vil sutre og ha overdreven tilbakeslag samt ulike lyder når lastet eller kystfart. Manuell girkasse innspill aksel vil riste ved lav hastighet, forårsaker en langsom vibrasjon. Rippede flex plate automatgir vil føre til treg i tillegg til høy hastighet vibrasjon.