Nnywellness.com

Bil dekk tegninger forklart


Bil dekk tegninger forklart

Dekk pleide å være så ganske; glatt, svart og lett på øynene, dekk av yore var en studie i skjønnheten i enkelhet. Selvfølgelig var de samme dekkene også et mareritt når det gjelder pålitelighet, trekkraft og kvalitetskontroll, som er slags problem når dekket er en av fire ting ansvarlig for redde livet ditt. Nåvel, det er en velkommen konsesjon til funksjon, hvis noen gang der var slik ting.

Koden ringene

Det er to ringer av koden på dekk: en ytre sirkel av svært store bokstaver og tall, og en indre ringen av små tall, rett ved siden av felgen. Den ytre ringen - går med klokken - bærer dekkets markedsføring navnet, montering koden, Last indeks og fart ratifisere, plikt type og produsent. I mindre bokstaver ser du treadwear vurdering, trekkraft vurdering og temperaturområde. Den indre ringen viser dekkets maksimal belastning vurdering, lufttrykk, konstruksjonstype, DOT sertifisering tall og annen informasjon om Tires sammensetning og materialer.

Bryte ned koden

Montering koden er som de fleste se først, hovedsakelig fordi det er en av de største. Montering koden ser noe sånt som "P215/65R15" og bryter ned slik: P - 215 - / - 65 - R -15. Den første bokstaven er valgfri, og angir bruksområde: "P" står for "personbil"; "LT" står for "lys truck"; «ST» står for "spesialiserte trailer"; og "T" for "midlertidig spare." De følgende tre tallet er dekkets trinnbredde i millimeter; dele det med 25,4 å konvertere den til tommer. Tallet etter skråstreken er dekkets størrelsesforhold, "R" står for "radial construction"; Det kan også være "B" for "bias-ply" eller "D" for "diagonal." Det siste tallet er rim størrelsen i tommer.

Sideforhold

Størrelsesforholdet, som nevnt ovenfor, er lik dekk sideveggen høyden delt trinnbredde, uttrykt som en prosentandel og avrundet til femmere sted. For hvis et dekk har en sidevegg høyde på 5,5 tommer og en løpebane bredden av 8,5 tommer, det har et sideforhold på 65. Hvis du lurer, ja, som er nøyaktig sideveggen høyden, størrelsesforhold og sporvidde av P215/65R15 dekket nevnt ovenfor. De fleste biler bruker et dekk med et størrelsesforhold på 50 til 60; Sport dekk med en kortere 20 til 40 AR flex mindre under svinger og tilbyr raskere styringsaggregater respons. Høyere ARs måler 70 til 100 flex, tilbyr bedre lineær trekkraft og på veien, samt en mykere tur.

Treadwear sortering

Uniform dekk kvalitet Grade standard eksisterer for å gi forbrukere med objektiv informasjon om dekkets ytelse. Produsenter finne et dekk treadwear vurdering ved montering test dekket til en side av en bil og en kontroll dekk til den andre, deretter vurdere slitasje når bilen kjører en foreskrevet 400-mile test loop. Kontroll dekk har alltid treadwear karakteren 100. Etter kjøre sammenligne produsenter slitasjen mellom to. Hvis testen dekk og kontroll dekk har nøyaktig samme mengde slitasje, får test dekket en score på 100. Hvis testen dekket har halvparten av slitasje, blir det en poengsum på 200. Hvis det bærer dobbelt så raskt, blir det en score på 50.

Trekkraft gradering

Trekkraft karakterer er nyttig til en viss grad, men kanskje ikke så mye som du tror. For å teste dekkene, montere produsenter dem en "test trailer" trakk på 40 mph bak en lastebil på en våt asfalt av konkrete skidpad. Etter låse bremsene på test tilhengeren, tar produsenten en lesning av den Tires retardasjon kraft i Gs av makt. En "AA" populære dekk måler 0.54G eller høyere på asfalt. En leser av 0.47G priser en "A", 0.38G gir det en "B" og lavere enn 0.38G tjener dekket "C." Mens interessant, er denne rangeringen begrenset bruk, først fordi det legger mer vekt på dekks grep etter det bryter bort i stedet for sin motstand breakaway og andre fordi 90 prosent av nye dekk vil tjene minst en AA rating.

Hastighet og Last indeks ratifisere

Du finner den alfanumeriske hastighet/belaste indeksen ratifisere bare mot montering koden. Disse betegnelsene ikke målinger, sådan: de tilsvarer et tall på standardisert hastighet og Last indeksen diagram. Tallet du ser det - "95" i 95H,--angir bæreevne for at dekk. Last områder går i stigende rekkefølge fra 1 til mer enn 200. Den gjennomsnittlige bil dekket vil bære en rating på mellom 60 og 110, eller 551 pounds å 2,337 pounds, henholdsvis. Vurdering fungerer på samme måte at hver bokstav tilsvarer dekkets høyeste trygt hastighet når løpe for 10 minuttene etter hverandre. Mens hastigheten rangeringer faktisk begynne på "A1" og kjører gjennom "(Y)", biler vanligvis bare bruke karakterer fra "L" til "V" eller 75 mph til 149 mph. raskere kan biler bruke dekk på "Y" - 186 km/h - eller selv "(Y)" for 187 mph og høyere.