Nnywellness.com

BSA A10 dreiemoment spesifikasjoner


BSA A10 dreiemoment spesifikasjoner

BSA A10, ellers kjent som den gylne Flash sitt gull livery, var en britisk motorsykkel laget av Birmingham Small Arms Company (BSA). Den ble bygget fra 1949 til 1962. Dreiemoment, i motorvedlikehold, refererer til mengden av kraften som er nødvendig å stramme en komponent. Spesifikasjoner er vanligvis gitt i fotpund.

Topplokk bolter

Ifølge BSA Service ark nr 208, når du erstatter topplokk bolter, du bør "gjøre dem virkelig stramt." Arbeid diagonalt for å sikre selv tetthet, forlate sentrale tilbøyelig Bolten til slutten. Når alle bolter er "rett ned" du bør gi dem en "siste fastnøkkel" å sikre at de er veldig stramt.

SRM klassiske sykler er mer spesifikke i sine anbefalinger. Ifølge SRM, dreiemoment innstillingene for alle topplokk bolter på BSA A7 og A10 modeller fra 1950 og utover er 32 fotpund.

Veivaksel bolter

BSA Service ark nr 208 gir råd om Veivaksel erstatning. Veivakselen, også kjent som pedalene, er delen av motoren som endrer bevegelsen av piston(s) i roterende bevegelse. Hvis du har erstattet veivakselen på din A10, kan du for å sette opprinnelige svinghjulet, hvis det er brukbare. For å gjøre så, passerer det over stasjonen side av veivakselen og Bolte det flensen med seks høy-strekk bolter. Tjenesten arket forteller bare at du sikkert boltene og gir ingen spesifikke dreiemomentet innstillinger. Arket angir at bolter skal "peined over på nøtter å låse dem." Med andre ord, slo med ball-pein av ball-pein hammer eller ball - peen hammer, til bolten hodet deformere nok å låse. Takket være forhånd bolt teknologi vurderes denne gamle teknikken for å fikse bolter nå primitive. Men hvis du ønsker å bygge en A10 autentisk opprinnelige standarder, kan du nå hammer i stedet for din dreiemoment skiftenøkkel.

Big slutten bolter

En dreiemoment skiftenøkkel bør brukes for å stramme disse boltene sørge for at de ikke er overtightened. To typer big slutten bolter ble brukt. Tidlige modeller var bolter 22 T.P.I. B.S.F. Disse har 22 tråder per tomme (TPI) bruker britiske standard fine (BSF) standard. For disse skal dreiemoment skiftenøkkel angis til 10 fotpund. På senere modeller var bolter brukt 26 T.P.I. C.E.I. Disse har 26 tråder per tomme med syklus ingeniører Institute (CEI)-standarden. For disse bør dreiemoment skiftenøkkel settes på 8-1/2 fotpund. Sistnevnte type bolter, komplett med nøtter, kan brukes som erstatninger for den tidligere. Fra 1956 og utover er dreiemomentet 22 fotpund.