Nnywellness.com

Feilsøke en ' 93 BMW 325


Feilsøke en ' 93 BMW 325

BMW 3-serien representerer et høydepunkt i små sportsbil design. Bilens balanse, ramme og hjuloppheng alle arbeide sammen for å gi bilen utmerket håndtering. 325 er imidlertid grunnmodellen med lavest utgang motoren. 325 er en bestselgende modell og er billigere enn 330 eller M3. Det er mange problemer som kan dukke opp med en 1993 325 som det aldre. Automatisk overføring har vist seg for å være problematisk drivstoff pumpene er et problem på tvers av alle BMW-modell.

Instruksjoner

• Undersøk bilen mens det er parkert på et flatt underlag slik at du kan bedømme hjørnene suspensjon like. Selv med basis motor bevart 325 nær 50/50 balanse mellom fremre/bakre og venstre/høyre. Hvis 325 sitter lavere på et hjørne enn noen av de andre, så det kan være et problem med hjuloppheng på at godt.

Se i hjulet også. Hvis noen av kontroll armene er brutt, må være bilen flat-senger til et verksted som det er utrygt å kjøre. Hvis fjæring har mistet spenning, kan bilen bli kjørt til en mekaniker for erstatning hvis det ligger et par miles.

• Åpne panseret og inspisere motor bukten. Batteriet bør være fri for korrosjon og syre skum. Hvis det er korrosjon, kan så bilen nekte å starte. Hvis batteriet er bobler, trenger du en mekaniker til å håndtere et lekkende batteri. Inspisere luftinntak for eventuelle sprekker. Motoren vil fortsatt kjøre, men det vil være lite strøm på grunn av mangel på luft. Luftinntak kan være oppdatert, men det er best å erstatte det (de er relativt billig). Se på radiatoren for skader på kjøleribber. Hvis finnene er bøyd, kan så bilen overopphetes og skade motoren.

• Aktivere 325 og lytte for motoren å snu. Hvis motoren ikke slås på deretter drivstoffpumpe kan brutt. Pumpen kan ikke levere riktig mengde gass til tenningen kamre. Drivstoffpumpe må erstattes av en BMW forhandler, så det ikke er solgt på det åpne markedet ikke-BMW forhandlere.

• Skift bilen til "Kjøre" Hvis det er en automatisk. Lytte til knappene til endres. Hvis det er en belastning clunk, er automatisk på sin siste ben. Hvis bilen ikke stasjonen frem etter blir satt inn "Kjøre", deretter overføring er skutt og må erstattes. Hvis bilen er en manuell, så skifte til første. Trykk clutch ned og føler for clutch plate å engasjere. Hvis koblingen ikke går inn, deretter friksjon puten på clutchen er utslitt og må erstattes så snart som mulig. Hvis første gear ikke vil delta, så tennene på girene kan ha brutt. Overføringen må erstattes hvis girene er brutt.