Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom DVDR & DVDRW?


Hva er forskjellen mellom DVDR & DVDRW?

Har du noen gang gikk inn i en butikk og stod målløs foran rad på rad av DVD spindler lurer på hva alle de forskjellige symbolene og bokstaver bety? Det kan være svært forvirrende å finne ut hvilken å kjøpe. Den gode nyheten er at fordi DVDer har eksistert en stund, kompatibilitet er mye mindre av et problem enn det pleide å være. De fleste DVD-formater vil fungere med de fleste DVD-opptakere og spillere, men de er alle litt forskjellige. Det er nyttig å forstå disse forskjellene slik at du kan velge formatet som best passer dine behov.

Optiske medier

Skrivbare DVDer faller inn en bred generell kategori kalt "optiske media", som inkluderer CDer, DVDer og Blu-Ray-plater. Navnet henviser til måten digital informasjon på disse disktypene leses av en optisk laser. De fire vanligste typene skrivbare DVDer tilgjengelig på markedet er DVD-R, DVD + R, DVD-RW og DVD + RW.

Forskjellen mellom + og -

Som med mange teknologier, var det konkurrerende utviklerne av skrivbar DVD. Den + og – formater ble utviklet av ulike grupper av ingeniører. Tidlig DVD-opptakere var nesten alle enkelt format, betyr at de brent + plater eller - plater men sjelden kan de gjøre begge deler. DVD-R hadde opprinnelig en større markedsandel på grunn av en lavere prispunkt og høyere kompatibilitet rate med DVD-opptakere, spillere og spillkonsoller, men det er ikke tilfelle lenger. Dagens opptakere og spillere kan håndtere de fleste formater av optiske medier på markedet, og det er ikke lenger en pris differensial DVD + R og DVD-R.

Utnytt +

De kan synes å være nøyaktig den samme til deg, sluttbrukeren, men + og - formater er internt annerledes og det er her den + har et par fordeler. DVD + R format inneholder bedre defekt ledelse så hvis en plate starter med feil er det større sjanse for utvinning. En annen nyttig funksjon er at i støttet DVD skrive programmer du kan endre innstillingene for en DVD + slik at når det spilles av den leser som om det er en DVD-ROM, et format som vanligvis brukes for digital Pressepakker. Selv om dagens DVD-spillere er kompatible med de fleste formater av optiske medier er det fortsatt mye eldre maskiner i bruk. Noen ganger synes en eldre maskin som ikke vil spille av en DVD + R eller DVD-R-plate spilles en plate som å være en DVD-ROM. Det er en funksjon som kan komme til nytte hvis du brenner DVD for dine foreldre eller besteforeldre som har brukt samme DVD-spilleren siden 2002.

Forskjellen mellom R og RW

RW-plater er ofte referert til som overskrivbare DVDer eller overskrivbare DVDer. I motsetning til R-plater, hvor alt som er registrert er permanent, er RW plater optiske medier tilsvarende en tørr slette bord; Du kan bruke dem igjen og igjen inntil de slites. Fordi formatet er utviklet for å være midlertidig og iboende mindre stabil enn R-formater, det er ikke egnet for arkivering av data. RW-plater er betydelig dyrere enn R-medier. Men for formål der plater trenger vare lenge, som spiller ukentlige TV-programmer, gjenbrukbare RW-formatet er et mer miljøvennlig alternativ, en viktig faktor å vurdere når du velger mellom R og RW.