Nnywellness.com

Hva slags TV har digitale mottakere?


Hva slags TV har digitale mottakere?

På grunn av overgangen til digital-TV i USA vurderer mange erstatte deres gamle analoge TV med digital TV. Digital-TV har mange fordeler, inkludert forbedret bilde og lydkvalitet og muligheten til å motta flere sendinger på én kanal. Men er det mange faktorer du må vurdere når du kjøper en TV med digital tuner.

Fakta

Det finnes mange typer digitale TV som inneholder digitale mottakere inkluderer bilderør (CRT), flytende krystallskjerm (LCD), bakprojisering og plasma-TVer. En digital mottaker kan motta digitale standard definisjon TV (SDTV) og digital høy definisjon TV (HDTV) signaler. Men er HDTV og digital TV (DTV) ikke samme. Du må ha en HDTV å se HDTV-sendinger med full oppløsning.

Funksjoner

Digital CRT-TV har en digital mottaker installert internt. Men konverteres det digitale signalet til et analogt signal før den vises på skjermen. LCD-TVer er vanligvis bakgrunnsbelyst med et lysrør. Det er imidlertid mer effektiv LCD TV modeller, ofte kalt "LED" TV fordi de er bakgrunnsbelyst med lys. Bak projeksjon TV bruk objektiver og speil til å reflektere rødt, grønt og blått lys på en skjerm bakfra. Plasma-TVer bruk ionisert gasser som xenon eller neon produsere et bilde på skjermen.

Funksjonen

En CRT-TV med en digital mottaker funksjoner i hovedsak på samme måte som en analog CRT satt med en digital TV omformer boks. I motsetning LCD, bakside-prosjektering og plasma-TVer tilby bedre bildekvalitet over CRT. LCD-TVer er best for lyse rom, siden de har svært lyssterk skjerm og en mindre reflekterende skjerm enn CRT eller plasma TV. Plasma-TVer viser dype svarte godt og kan sees fra alle vinkler uten å påvirke bildekvaliteten. Nyere bakside-prosjektering fjernsyn bruke microdisplays som bruker en microchip for å produsere et bilde på en stor skjerm. Men kan bakside-prosjektering TV som bruker digital light processing (DLP) teknologi oppleve en "regnbueørret effekt" der skille fargene i bildet.

Fordeler

Rimeligere LCD-TVer er ofte tilgjengelig i mindre størrelser. Men er LCD og plasma-TVer sammenlignbare i prisen når du sammenligner samme størrelse sett. Men LCD-TVer, spesielt de bakgrunnsbelyst med en LED lys, bruker mindre strøm enn plasma TVs. bakside-prosjektering TV er tilgjengelig i mye større størrelser enn flatskjerm-TVer som LCD eller plasma. Den eneste virkelige fordelen av digitale CRT-TV er en lav pris.

Betraktninger

Bakside-prosjektering TV er dyrere enn leilighet panel LCD eller plasma-TV. Derfor er det best å kjøpe en bakside-prosjektering satt bare hvis du vil ha en svært stor skjerm. LCD-TVer viser ikke svarte samt plasma og kan dimme raskt bevegelige bilder på skjermen. Du kan også oppleve problemer når LCD-TV fra en vinkel. I enkelte situasjoner, kan plasma-TV lide av innbrenning, en effekt som et bilde som er på skjermen i lengre perioder blir permanent.