Nnywellness.com

Hvordan sammenligne HDTV flatskjerm-skjermer


De siste årene, stor flatskjerm HDTVer har blitt midtpunktet i mange hjemmeunderholdning sentre. Med bruk av HD kabel-TV, Blu-Ray filmer og HD videospill, er det mange fordeler av HDTVer over standard rør-TV. Når plukke ut nye flatskjerm HDTV, er det flere faktorer som man bør vurdere før du kjøper.

Instruksjoner

• Bestemme skjermstørrelsen du forhånd. Størrelsen på TV-skjermen skal baseres på størrelsen på rommet der det skal vises, i tillegg til personlige preferanser. Dette vil redusere antall TV som du kan vurdere.

• Sammenligne presentasjonen teknologi. De to skjerm teknologiene for HDTVer er LCD og plasma, og hver har sine egne fordeler og ulemper. Plasma-TVer tendens til å ha mer levende farger og utføre i mørket, mens LCD-skjermer utføre i lettere rom og er mindre utsatt for falming over tid.

• Se etter store kontraster. Kontrastforhold på TV er forskjellen mellom de lyseste og mørkeste lys det kan gi. Dette er vanligvis mest merkbare hvor mørke svart farge vises på TV. Kontrastforhold gir på skjemaet: 10001:, hvor jo større første tall, jo bedre kontrastforhold. Plasma-TVer har vanligvis bedre kontrastforhold.

• Ikke undervurdere betydningen av innganger. En av de mest viktig men ofte oversett aspektene for å kjøpe en HDTV er input pluggene på TV. For å dra full nytte av skjermen, må du kontrollere at det har typer innganger du vil bruke, for eksempel HDMI, DVI og S-video.

• Sammenligne skjermen vekt. Vekten av TVEN kan ikke være et stort problem for deg, men hvis du planlegger henger den på veggen, eller flytte den fra tid til annen, en lysere skjerm kan være fint å ha. LCD-skjermer er vanligvis lettere enn plasmas.

• La prisen guide den endelige avgjørelsen. Alle andre faktorer holdt like, gå med skjermen med lavest pris. Ofte vil du betale en stor premie å kjøpe en skjerm fra en velkjent produsent som SONY når TV fra andre produsenter som skarp og Samsung har samme kvalitet til lavere priser.

Tips og advarsler

  • * HDTV-teknologien stadig blir forbedret, og prisene har falt betydelig over tid. Venter på nyere modeller frigis kan forårsake eldre modeller til prisfall betydelig.
  • * Vet hvorfor du kjøper en HDTV. Hvis du ikke har kabelkanaler eller HD-video du vil spille på TV, er du sannsynligvis ikke trenger en HDTV.