Nnywellness.com

Hvordan du gjør lyd for nyheter og dokumentarer


Hvordan du gjør lyd for nyheter og dokumentarer

Lyd er avgjørende for ikke fiksjon fjernsynsprogrammer. Hvis brukerne trenger å forstå hva blir sagt eller portrettert, mister du dem. Huske disse pekere:

Instruksjoner

• Først få mikrofonen nær. Atmosfæren er flott atmosfære, men nyheten er ofte gjort under krevende forhold. Bare få mikrofonen nærmere til munningen av motivet intervju vil øke klarhet i hva hun sier.

• Ikke vær redd for å bruke auto nivåer. Ja, du vil klippet topper og lyden er unaturlig med en kompressor / limiter. Denne funksjonen bør aldri brukes når taping musikk fordi det spiller kaos med et stykke dynamisk område, men automatisk svitsjen på ditt gir deg en ting mindre å tenke hvis du flytter raskt.

• Overvåke med hode-telefoner mulig. Hvis du har luksusen av å sette kameraet på et stativ under skyte kupong på et par bokser å lytte til hva du er taping. Mest profesjonelle kameraer har også en tillit hodet slik at du kan overvåke hva er faktisk blir spilt inn på båndet. Da gjør hånd holdt skyting med en BVW 400A en dag jeg så posten lyset går på og rekordhøy registrere i søkeren, men det var ikke før jeg sette kameraet på pinner til at tiden koden ikke var fremme. Ved å bytte min lyd til tillit hodet innså jeg plutselig at jeg ikke var opp på alle. Omlasting båndet løste det problemet.

• Hvis full størrelse hodetelefoner er upraktisk, kan selv et enkelt sett med ørepropper hjelpe deg kontrollere at du får klar lyd. Hvis du gjør håndholdt, har pro kameraer en høyttaler innebygd i kroppen ved øret. Pass på at kontrollen nivået er høyt nok til å høre den.

• Bruke mikrofonen til å styre samtalen. Vi har også sett klassiske stå opp på TV hvor reporter holder en mikrofon med en stasjon flagget å innføre en historie. En fordel med å bruke en hånd holdt mic er at du kan bruke hvor det er pekt til å styre samtalen du får på bånd. Du kan avskåret folk, be dem om et nytt svar, favoriserer spørsmålet ditt i en gruppe eller flere. Husk å ikke flytte hånden på overflaten av mic selv eller støy plukkes på båndet.

• Aldri kommer skyte MOS. MOS, fra begynnelsen av Hollywood når tyske regissører ville en gang skyte en scene Mit ut lyd. Selv om du er bare shooing b roll for redigering, holde innspillingen lyd. Du kan ikke brukt det i den endelige redigeringen, men det er bedre for å ha det enn ikke.

• Hvis du fotograferer nyheter, vil du uvegerlig finne en tid når du må dekke en pressekonferanse hvor lyden er pumpet inn en blande brettet. Aldri stole på rommet lyd som kilde. Finne en måte å utnytte styret med en XLR kabel fôring i kameraet og spør lydmikseren huset om du får linje eller mic nivå utgang. Noen ganger ikke kan du få nær nok til styret for en kabel. Når jeg skyter nyheter, bærer jeg en to stykke hånd holdt radio mikrofon. Basen er senderen. Den kan lett løsrevet og koblet til et bord fra i et rom. Under noen konferanser slipper du fordelen av et bord. Jeg har alltid litt mic stativ å sette min radio mic. Jeg var skyting en pressekonferanse med Los Angeles City Controller et par måneder siden med journalister fra minst åtte andre radio- og TV-stasjoner. Minst to hadde ingen måte å støtte opp sine mikrofoner.

• Endelig ikke stole på en radio mic alene. Kontroller at du har en hard wire forbindelse som en tilbake. Vi lever i en verden av massiv radiostøy. Noen ganger fungerer best av radio mikrofoner slett ikke. Det eneste alternativet er den trofaste XLR kabelen.