Nnywellness.com

Suzuki Tl1000S spesifikasjoner


TL1000S var en sport motorsykkel opprettet av Suzuki som ble kalt Suzuki TLS eller bare TLS. Sykkelen første treffet markedet i 1997 og det ble avviklet i 2001. I denne perioden så TL1000S noen modifikasjoner. Den opprinnelige 1997 foreslo utsalgspris av Suzuki var $8999.

Dimensjoner

Hviler på en 57,5-tommers akselavstand er et kabinett 81.3 inches lang, 29.8 inches bredt og 46.3 inches høy. Setet er plassert 32,9 inches fra bakkenivå og bunnen av rammen fjerner bakken av 5,5 tommer. Tørr vekt Suzuki - vekten av bilen når det har blitt tappet for alle sine væsker som olje og gass - er 427 pounds.

Søkemotor

En V-type motor stasjoner Suzuki. Denne motoren er to sylindere peker fra hverandre, gjør en V-form. Begge sylindere har en diameter på 3,6 tommer, som er kjent som bar. Stempler reise 2,6 inches i sylindrene, kjent som. Hver sylinder er utstyrt med fire ventiler som styrer gasser fra motoren. Forskyvning - volumet feid av stemplene i én bevegelse fra topp døde center til bunnen døde midt - er 60.8 kubikk tommer. Dette er en fire-takts motor, betyr at innsug, kompresjon, makt og eksos slag skje i hver Veivaksel rotasjon. Alt dette oppnår 125 hk ved en hastighet på 8500 omdreininger per minutt og 78.9 fotpund av dreiemoment på 7,100 omdreininger per minutt. Motorsykkelen har en toppfart på 161 mph, kan gå fra 0 til 60 mph i tre sekunder og 0-100 miles per time i seks sekunder.

Andre funksjoner

Et flytende kjølesystem opprettholder motorens temperatur, slik det ikke overopphetes. En sekstrinns girkasse overføringssystem med siste kjededrift overfører motorens krefter til hjulene. Oppbremsing plikter håndteres av to hydrauliske disc brakes foran og en enkel hydraulisk skivebrems på baksiden. Sykkelen har et rustfritt stål eksosanlegg med lyddempere laget av aluminium. I 1998, Et år etter til Suzukis lansering - styring dempere var utstyrt. Dette forhindrer plutselig tap av kontroll over styringsaggregater mekanisme, ofte referert til som en ustø blant motorsyklister. I 2000 ble det installert en roterende demper bak motoren. Dette kontrollerer roterende bevegelse og er knyttet til tannstanga og rattakslingen.