Nnywellness.com

Føderale loven om elektriske biler


Føderal lov og ulike føderale byrå politikk om elektriske biler har begynt å transformere USAs økonomiske, produksjon og miljømessige landskap. Ikke siden 1970 og 1980 når de første føderale drivstoff-økonomien standardene ble mandat har nasjonen sett slike en akselerasjon av "den største regjeringens-mandat transformasjonen av kjøretøyer på amerikanske veien," Ifølge Chicago Tribune.

Energi uavhengighet forbedring

Kongressen vedtok Energy Independence and Security Act i 2007 å redusere USAs avhengighet av utenlandsk olje. Loven har to mål å øke tilførselen av fornybar alternative drivstoff kilder og gi "gi planer å oppmuntre utviklingen av cellulosic biodrivstoff og plug-in hybrid elektriske biler og andre nye elektriske teknologier," Ifølge US Department of Energy.

Bil kjøper incentiver:

Den amerikanske Recovery og reinvestering Act av 2009 tilbudt amerikanske bilen kjøpere insentiv og kreditter for å øke kjøp av elektrisk plug-in og hybrid biler. Hvis du har en kvalifisert plug-in elektrisk bil kjøpt mellom 31 desember 2009 og 31 desember 2011, kan du motta kreditt varierer fra $2500 til $7500. Du får også en føderal skatt kreditt på $4000 for en hybrid konvertering av bilen, ifølge den Union av Concerned Scientists' nettsted.

Elektrisk bil og deler utvikling

Amerikanske bilprodusenter kan dra nytte av den amerikanske Recovery og reinvestering Act av 2009 ved å benytte de 2 milliarder dollar i tilskudd øremerket for utviklingen av elektriske kjøretøy komponenter og avansert batteri systemer. "Disse midlene er ment å støtte innenlandsk produksjon av avansert litium-ion batterier og hybrid-elektriske systemer og komponenter, ifølge US Department of Energy nettstedet.