Nnywellness.com

Instruksjonene for å installere en lyddemper


Instruksjonene for å installere en lyddemper

Det kan være noen forskjellige grunner Hvorfor en lyddemper på systemet i bilen går dårlig. Selv om mange nye systemer er laget av rustfritt stål, kan lyddempere forringes fra innsiden ut på grunn av kondens bygget opp i dem. Eksterne lyddemper forverring kan oppstå på biler drevet på veier der salt brukes i overkant vinteren. Uansett hva geografiske regionen, lyddemper og andre eksos komponenter skal byttes etter bruk.

Grunnleggende av lyddemper installasjon

Hver modell av alle gjør av bil og lastebil har sin egen unike eksosanlegg. Dette gir visse utfordringer når prøver å erstatte en lyddemper. Lyddemper på de fleste biler er nær bak støtfanger, til venstre eller høyre. Men på en lett lastebil eller SUV, kan lyddemper finnes direkte bak katalysator, om halvveis ned systemet. Denne type system benytter en lengre tailpipe at hopp over bakakselen.

Før du fjerner lyddemper, er det viktig å inspisere og studere systemet for å finne ut hva du har å jobbe med, og hvordan du skal sette det sammen igjen, så nær som mulig til sin opprinnelige plassering. Eksosanlegg måles nøye og ansette flex pipe deler (en trekkspill-formet rør inndelingen dekket i mesh), eller gummi hengere med rør og lyddemper kroker (eller alle de ovennevnte). Plasseringen av kroker og kleshengere er viktig å sikre systemet gjenopprettes riktig etter installasjon av en ny eksos-komponent. Flex inndelingene og gummi kleshengere er integrert på eksosanlegg å tillate bevegelse av systemet når motoren starter under tung dreiemoment etterspørselen. Motorer flytte rundt i sine holderen mye, og hvis systemet ikke tillater bevegelse av motoren, de ville hektes av.

Når du installerer en ny lyddemper, må du gjøre riktig mål å sikre den nye lyddemperen er plassert nøyaktig, eller så nært til nøyaktig som mulig til opprinnelige. Dette vil sikre at resten av systemet ikke er forskjøvet litt på grunn av den nye installasjonen på lyddemper. Det er svært lite marginen for feil tillatt på eksosanlegg disse dager.

Rørflenser, klemmer og sveiser

Er lyddemperen knyttet til rørene foran og/eller bak av Flenstilkoblinger, klemmer eller er det sveiset? Å vite svaret på dette spørsmålet vil avgjøre hvilke verktøy du trenger å med hell installere nye lyddemper.

Flenstilkoblinger kan virke lettere å jobbe med, men bolt eller stud tilkoblingene vil utvilsomt være rusten og vanskelig å skille. Oxyacetylene fakler vil lett skjære gjennom den gamle bolter eller pigger, men er farlig å bruke hvis bilen er opp på kommersielle heis.

Klemme forbindelser presentere en utfordring når klemmen er fjernet fordi klemmen har crimped tilkoblingen i en sirkulær mote. Denne crimp trenger å bli arbeidet ut nok til at separasjon av røret og lyddemper. Igjen, bruk en fakkel til å varme opp crimp (kirsebær røde) og flytte lyddemper frem og tilbake og løft den opp og ned for å redusere crimp.

Sveiset systemer også presentere sin egen utfordring. Svært sjelden vil du finne et system sveiset til lyddemper som lar deg kutte røret foran lyddemperen med en eksos cut-off verktøyet, og deretter rehang lyddemper uten å kompromittere sin plassering. I mange av disse tilfellene må spesielle rør foretas for å knytte til mengden av lyddemper og eksosrøret. En annen er lettere, men mindre kostnadseffektive forslag, å erstatte systemet, fra katalysator tilbake, i delene. De fleste alle ettermarkedet eksos har systemene i separate komponenter, å gjøre det enklere å installere.

Ikke en lett jobb for bakgård

Gjør det selv eksos entusiast, arbeider på en eksos system mens ligge på ryggen er ikke en morsom jobb. Prøver å takle utfordringene i del 2 er skal være frustrerende og you'er kommer til å miste styrke og innflytelse. Eksosanlegg kan være vanskelig nok å arbeide med når de er på en kommersiell Heis, men du har mer styrke og innflytelse og mer mobilitet flytte når du arbeider med fakler.

Det er noen unntak fra regelen. Det er noen gjør modeller hvor lyddemper kan bare bli kuttet av og en ny ettermonteres igjen ved hjelp av ermet tilkoblinger og klemmer. Dette er nesten aldri regelen. Den nyere biler, mer komplisert og teknisk eksosanlegg skal være.

Sikkerhet bekymringer

Det er mange sikkerhetsproblemer når du fjerne og installere en lyddemper på et kjøretøy. Vernebriller eller beskyttelsesbriller bør brukes for å hindre rust fra å komme inn i øynene. Vernehansker laget av tykk Lær bør brukes for å hindre skade hendene, eller når du bruker en fakkel. Bilen skal bli løftet og støttet riktig på kommersielle heis eller jack står og bil ramper. Mens fjerne og installere en lyddemper, du vil være skjelver systemet rundt og en bil ikke riktig støtte kan falle og forårsake alvorlige eller dødelige skader.