Nnywellness.com

Slik tester en O2 Sensor


Slik tester en O2 Sensor

På en bensinmotor brukes en oksygen sensor til å sikre at riktig luften drivstoff forholdet er nå motoren.

Noen bil-produsenter anbefaler at oksygen sensorer bør erstattes når hver 100.000 miles enten de arbeider eller ikke. Men kan dette være svært dyrt, spesielt siden mange nyere biler og lastebiler har opptil 4 ulike O2 sensorer.

Vanligvis vil en lyset gi den første indikasjonen at du kan ha en dårlig O2 sensor. Ofte denne koden vil bare si at det er et problem med O2 Sensor, eller det kan si at det er "varmeapparatet kretsen feil."

Siden O2 sensorer kan være svært dyrt og problemet kanskje ikke med oksygen sensor selv, men kan være andre faktorer, er det lurt å teste O2 sensoren før erstatte den.

Oksygen sensorer kan testes både på bilen og utenfor, men mange foretrekker å la oksygen sensoren på bilen. Men ved å ta oksygen sensoren, er du i stand å visuelt inspisere sensor, som kan ofte gi en god indikasjon på at det er et problem, og teste sensoren er også litt enklere.

Denne artikkelen beskriver hvordan du teste en O2 Sensor mens det er fortsatt i bilen.

Instruksjoner

• Start med å visuelt inspisere ledningene fører til og fra O2 sensoren. Kontroller at ledninger rutes riktig fra eksos komponentene og at ledningene ikke er skadet.

• Deretter starte bilen og la den kjøre til kjøretøyet er varm, som vanligvis tar omtrent fem minutter. Oksygen sensorene må være ca 600 grader Fahrenheit å gi en nøyaktig lesing. Dette fører til at motoren blir veldig varmt, så vær forsiktig.

Koble til backprobe til oksygen sensoren signal wire. Vær svært forsiktig når du bruker backprobe, fordi plast kontaktene er ofte veldig sprø og kan lett brekke.

Koble den positive og negative fra den digitale voltmeter til backprobe.

• Koble negative ledelsen fra det digitale voltmeter til et godt fast grunn punkt på rammen av bilen.

• Aktivere voltmeter og sett den til 1 volt skalaen. Spenningen av O2 sensoren vil variere mellom 100 og 1000 millivolt, som er 0,1 og 1.0 volts, så har en kvalitet volt-meter er viktig.

• Snu bilen tilbake på og sjekk lesing på voltmeter. Lesing bør variere raskt. Hvis lesing forblir på rundt 0,5 volt, sørge for at bilen er fullt varmet opp. Hvis kjøretøyet er varm og 02 Sensor lesing endres ikke, er det et problem med 02 sensoren og du kan stoppe testen.

• Deretter Opprett en vakuum lekkasje for å sikre at O2 sensoren reagerer riktig på en tynn luft-drivstoffblandingen. De fleste biler har en vakuum port på toppen av motoren, som kan åpnes opp til å opprette en vakuum lekkasje.

Opprette en vakuum lekkasje bør føre spenningen på 02 sensoren å falle under.1 volt og deretter vekst over 5 volt når lekkasjen er deretter koblet.

• Hvis bilen ikke har et vakuum port eller opprette en vakuum lekkasje forårsaker bilen båsen, kan du preform en propan berikelse test. Dette gjøres ved å legge til noen propangass luftinntak, som bør føre spenningen fra O2 sensoren å raskt stige.

• Som et alternativ til en propan berikelse test, kan du også litt lukke choke, noe som bør føre spenningen fra O2 sensoren å raskt stige.

• Hvis under trinn 8 til 10 spenningen ikke endres eller endrer ikke på forventet måte, så oksygen sensoren er dårlig og bør byttes.

Tips og advarsler

  • Backprobes brukes til å kontrollere spenningen over en krets på baksiden, slik at kretsen er fortsatt fullført.
  • Hvis du ikke har en backprobe, kan du i stedet bruke en liten tynn tråd jumper, men vær forsiktig med å skade plast oksygen sensor koblingen.
  • Hvis du ikke har en motor lys scan-verktøy, kan de fleste bilbransjen butikker trekke koden for deg gratis. De kan imidlertid vanligvis bare gjøre dette på biler som ble gjort i 1996 eller mer.
  • Hvis du tar oksygen sensoren å visuelt inspisere det, bør sensoren være lys brun i fargen. Hvis det er rød, hvit, svart eller lys grå O2 sensoren er trolig dårlig, men du bør fortsatt teste den.
  • Eksosanlegg og motor er veldig varmt, så vær forsiktig for å unngå brannskader.
  • Kontroller at verken backprobe eller positive ledningen fra den digitale voltmeter gjøre kontakt med eksosmanifoilen eller eksos pipe.