Nnywellness.com

Hvordan en Wankel motoren fungerer


Hvordan en Wankel motoren fungerer

Historie

Tysk ingeniør Felix Wankel (1902 til 1988) utviklet hans motoren konsept på 1950-tallet. Men bygget Hanns Dieter Paschke den første Wankel motor modellen i 1957. Jevn drift og enkelhet av motoren tiltrukket betydelig oppmerksomhet i det etterfølgende tiåret, som resulterte i utviklingen av flere Wankel maskinen modeller i USA og Storbritannia, der Rolls Royce Motor divisjon introduserte den første diesel-versjonen.

Struktur og bevegelse

En Wankel maskinen, også kjent som en roterende motor, har en trekantet rotor som baner rundt en sjakt i motoren. Trekantet rotoren erstatter konvensjonelle stempler. I en vanlig forbrenningsmotor reiser stempler opp og ned i sine egne sylinder. Imidlertid roterer trekantet rotoren av Wankel maskinen inne en enkelt kammer å produsere samme type makt.

Syklusen

Motoren produserer tre komplett sykluser for hver revolusjon av rotoren. Hver av de tre ansiktene til trekantet rotoren bla gjennom fire faser: i fasen for inntak rotoren ansiktet lar innføring av luft/drivstoff blanding; som rotoren holder flytte, presser det tett blandingen; rotoren flytter dette ansiktet til strøm fase der en tennplugg antenning komprimert blandingen; til slutt, rotasjon skyver ansiktet til sin endelige syklus, la avgasser produsert under eksplosjonen avslutte forbrenning chamber. De andre to ansiktene til trekantet rotoren Følg denne fire-fase syklus for å fullføre en motor revolusjon.

Egenskaper

Bilprodusenter vurdere Wankel maskinen en veldig kraftig maskin for sin størrelse, og som sin glatt og vibrasjonsfritt operasjonen (på grunn av sin roterende bevegelse). Men trenger motoren et komplisert utslipp kontrollsystem å rangere så effektivt som mer tradisjonelle motoren, begrense sin popularitet.

Bruker

Svært få bilprodusenter har brukt Wankel maskinen med noen grad av suksess, med unntak av Mazda (ikke bare på offentlige veier men også på racing kretser). Noen motorsykkelprodusenter forsøkte å innføre motoren, men etter 1980, innsatsen har vært praktisk talt null. Wankel maskinen har imidlertid vist nyttig i fly, go-kart og watercraft design.