Nnywellness.com

Mobiltelefon i 1980


Mobiltelefon i 1980

Skuespilleren Zach Morris kan være mest ikoniske cellphone brukeren barn av 1980-tallet. Når TV-show "Lagret av the Bell" debuterte i 1989, Morris (spilt av Mark-Paul Goesselar) gikk om sportslige dyrt og sjeldne standard mobiltelefon i 1980, og de andre studentene i showet forgudet ham. 80-tallet markerte begynnelsen av cellphone industrien, og The Zach Morris telefonen, som det ble kjent for fans av "Lagret av Bell," representerer teknologien 1980-tallet standard.

Tidlige dager

På 1980-tallet var den sanne genesis av cellphone industrien, om telefoner av epoken er teknologisk langt fra den lille, elegante Smartphone 2011. Mobiltelefon teknologi forut 1980, men bare litt. AT & T sendt den første søknaden om mobiltelefontjenester godkjenning til Federal Communications Commission i 1971, men FCC godkjenne ikke bruk av mobiltelefoner til 1982. Ifølge "historie av mobiltelefoner" på Tech-FAQ, Sverige-basert Eriksson hadde utviklet transportabel telefon teknologien så tidlig som i 1950, men enhetene var svært tunge (80 pounds) for "bærbare" telefoner. Mobiltelefoner eksisterte i 1970 for, men telefoner måtte være innenfor rekkevidde av et enkelt kommunikasjon tårn skal fungere, som var upraktisk.

Murstein effekten

Så, i 1983, etter FCC hadde godkjent celle-sendinger i visse frekvenser over hele USA, Motorola ut DynaTAC 8000 X. DynaTAC 8000 X fikk raskt kallenavnet "The Brick" for sin uhyggelig likhet til et stykke mørtel arbeid, men Motorolas oppfinnelsen førte til mer enn en smart kallenavn. DynaTAC stod for "dynamisk adaptive areal dekning", og telefonen innrømmet brukernes å gå utover et enkelt tårn. Dette tok nasjonale telefonen ringer til en bærbar nivå.

Murstein funksjoner

DynaTAC 8000 X er knapt en telefon av 2011 standarder. Det var stor, for en ting: 13 inches lang, nesten fire inches tykk og 1,75 tommer bredt. Du kan snakke i opptil 30 minutter før batteriet døde og måtte lades i 10 timer. Hvis du ikke bruker den, varte dens batterikapasiteten i åtte timer. Og som med alle ny teknologi, det var svært dyrt på tidspunktet for utgivelsen: $3,995 i 1983.

Bil telefoner og koffert telefoner

De fleste mobiltelefoner i 1980, en periode dominert av Motorolas DynaTAC 8000 X - ble installert i biler, der laderen var koblet til bilens batteri til stadig lade telefonen mens du kjører. Følgelig ble mobiltelefoner ofte referert til som "bil telefoner" under 80-tallet. Noen produsenter ut mobiltelefon modeller som kofferter så du kan tydelig skjule gigantiske batteriene og kostnader og ser profesjonell.