Nnywellness.com

Hvordan du justerer Air bremsene på Heavy Duty lastebiler


Hvordan du justerer Air bremsene på Heavy Duty lastebiler

Lastebiler, busser og tog er mest avhengige av luften å operere oppbremsing systemet, hydraulisk væske systemet som brukes i biler. Problemet med hydraulisk væske system er at væske kan lekke ut, noe som resulterer i rask brems systemfeil. Sikkerhet er svært viktig på store kjøretøyer fordi de enten har passasjerer på dem eller er svært tung. Moderne luft bremsesystemet ble oppfunnet av George Westinghouse og utnytter et tre-ventil operativsystem. Selv om luft bremsesystemet er en meget sikrere måte å stoppe store kjøretøyer, er regelmessig vedlikehold og justeringer nødvendig å opprettholde riktig drift av oppbremsing systemet. Luft brems justeringene utføres med vanlig verktøy.

Instruksjoner

• Starte bilen og lad luft brems luften systemet. Slå av kjøretøyet.

Treklosser eller hjulet parkeringsklosser er nødvendig for å holde lastebilen fra bølgende.
Plass et hjul stappfullt på og side av ett hjul å unngå lastebilen fra bølgende.

• Trykk i luft brems knotten inne i bilen å slippe bilen bremser.

• Finn den slakk innstilt. Det er på innsiden av brems trommelen, ved siden av samlingen hjulbolt og hjulet, i bilen.

• Finn justere bolt på baksiden av den slake innstilt. Denne bolt må slås for å justere bremser.

For enden skiftenøkler
Urviserne bolten med en boks slutten fastnøkkel og se slakk innstilt. Hvis den slakk innstilt flytter innover eller mot fronten av bilen, strammer bremseskoene til brems trommelen, som er det du ønsker. Hvis den slakk innstilt går utover eller mot baksiden av lastebilen, slå justere bolten mot klokken for å stramme brems sko til brems trommelen. Fortsett å justere bolt til bremseskoene er festet mot brems trommelen.

Typisk hammer
Tapp kanten av brems trommelen med en hammer. Lyden må være en "dunk" når bremseskoene sitter fullt mot brems trommelen.

• Slå justere bolt en kvartalet-sving mot klokken eller motsatt retning som var nødvendig å stramme brems sko med en boks slutten fastnøkkel. Tapp kanten av brems trommelen med en hammer. Hvis det er en "ringing" lyd, justeres bremsene. Hvis lyden er en "dunk", fortsetter snu den justere bolt en kvart-sving, så recheck brems trommelen lyden ved å trykke på tromma med en hammer. Gjenta denne prosessen til en ringetone lyden kommer fra brems trommelen. Bremsen reguleres.

• Gjenta denne prosessen til alle de slakk justerbar som er montert på bilen.

• Trekk ut på luft brems knott inne i bilen å sette bilen bremser.

• Fjerne hjulet parkeringsklosser.

Tips og advarsler

  • Sjekk alltid slakk måling av "push-stangen" på den slakk innstilt med et målebånd. Det er enklere å utføre dette målet med to personer. Hvis slakk i push stangen er en tomme eller større når den bremsepedalen trykkes fullt, må bremsen justeres. Når slakk målingen er fortsatt en tomme eller større etter justering bremsen, brems system behov å bli betjent. Noen slakk innstilt modeller har en pin direkte over justere bolt eller på siden av den slake innstilt. På disse modellene, bruk en flatskjerm-leder skrutrekker til å lirke ut og holde pin slik at justere bolten kan gjøres for å utføre justeringen.
  • Air bremser må kontrolleres for justering og justert som en vanlig del av før turen kjøretøy inspeksjon. Bremsestøv inneholder asbest som er kjent for å forårsake kreft. Ikke Rengjør brems deler med trykkluft. Noen slakk justerbar justeres automatisk under normale brems drift. Bare manuelt justere disse slakk justerbar i en nødsituasjon før den slakk innstilt kan repareres.