Nnywellness.com

1962 Chevy Nova spesifikasjoner


Introdusert i 1962, var av Nova Chevrolet svar rival Ford Falcon. Erstatter Chevy Corvair, var Nova eksklusive modell av Chevy II linjen av biler. Til tross for Nova som Chevrolets mest populære bilen til 1968, kunne det ikke overgå Falcon i salg i 1962.

Kroppstyper

Den første modellen av Nova ble solgt som Chevy II linje. Det var fem ulike kroppstyper utgitt i 1962, alle laget for å appellere til forskjellige mål demografi. For familier var det fire-dørs sedan, priset til $2,236. En annen familie bil designet for bilturer var Nova firedørs stasjonsvogn. Dette var den dyreste modellen tilgjengelig samtidig.

Det var tre andre kroppstyper tilgjengelig for 1962 Nova modellen. To-dørs sedan var den billigste modellen på $2,118. To mer sporty modeller for året var todørs sportsbil og todørs kabriolet. Konvertibelt var den dyreste av to-dørs modeller på $2,475, mens sportsbil var priset til $2,261.

Kabinett

Kabinett for Chevy Nova var basert på selve Chevy II. Den inneholdt en akselavstand på 110 tommer, en lengde på 183 tommer og en bredde på 69.9 inches. Foran tråden var 56.8 inches mens baksiden var 56.3 inches.

Søkemotor

Standardmotoren på 1962 Nova var en seks-sylindret motor med 120 hk og 177 dreiemoment. Det kan gå null til 60 mph på 13 sekunder. En 8-sylindret alternativet var tilgjengelig også, men gjorde ikke selge godt ettersom det er en forhandler alternativet lagt 75 prosent til prisen på bilen. Det var to typer sendinger tilgjengelig, powerglide og tre-trinns manuell.

Alternativer

1962 Chevy Nova hadde en rekke alternativer, inkludert aircondition, knapp radio og antenne, sjåføren side setebelter og foran fanget belter. Stasjonsvognen kjennetegnet delt baksetet mens forsetene på Nova var bøtteseter.

Maling alternativer

Mange alternativer for maling var tilgjengelig for Nova. Disse maling kodene brukes standardalternativer for General Motors. De inkluderte romerske red, tuxedo sort, historien hvit, skumringen blå og surfe grønne. Det var flere innvendig fargealternativer også. Dette ble utformet for å utfylle utvendig farge.