Nnywellness.com

Ytelsen til 2009 Pontiac G8 GT


Ytelsen til 2009 Pontiac G8 GT

2009 Pontiac G8 var en passende "siste hurrah" for nå nedlagte General Motors merket. En full størrelse, bak firehjulsdrift sport sedan, det var en standout påminnelse av selskapets muskelbil arv. Etter tiår med lovende "kjøring spenning" men levere mer enn et par lunken, uinspirerende kjøretøy var G8 et pust av frisk luft. Selv om det ikke var perfekt, var G8 en solid, praktisk, og overraskende morsomt å kjøre sedan. Det hadde engasjerende kjøring dynamikken i en litt grov-rundt-i-kantene BMW 5-serie.

Levd Pontiac navnet, kan G8 har signalisert starten på en ny æra av tilgjengelig ytelse biler fra langvarige GM merket. Om det var, uten tvil, det beste Pontiac hadde satt i år, fanget G8 aldri særlig på med kjøpere. Det var absolutt ikke nok til å redde det beleirede merket, som GM offisielt nedlagt i 2009. Den siste G8 rullet av samlebåndet på 19 juni 2009.

G8 GT var mid-nivå modell, slissing base "Sedan" trim nivået og den ildsprutende, top-of-the-line GXP.

Bakgrunn & utvikling

Majoriteten av sport og høy ytelse biler ansette bakhjulsdrift eller bak-partisk firehjulsdrift. Sender strømmen til bakhjulene, og ikke til fronten, tilbyr overlegen håndtering og akselerasjon ytelse, alle andre ting er likeverdige.

I motsetning til i USA, der forhjulsdrevne har vært den etablerte standarden for mainstream familie sedan siden 1980, har bak-hjulet stasjonen vært populære i noen andre markeder. For eksempel, har Holden, GM australske merke, kontinuerlig produsert bak firehjulsdrift sedan til i dag.

Pontiac G8 er i hovedsak en rebadged Holden Commodore. Bygget på GM Zeta-plattformen, som også brukes av nyere Chevrolet Camaro, ble Commodore produsert i sedan, stasjonsvogn og pickup lastebil-lignende "ute" kroppen stiler. Selv om det var opprinnelig planer om å lage en ute versjon av bilen for Nord-Amerika, ble Pontiac G8 kun produsert som sedan.

Drivverk

Pontiac G8 GT ble drevet av en 6,0-liters V-8. Koden kalt L76, det var Holdens versjon av GM generasjon IV LS V-8. Som andre LS motorer benyttet 16 ventilen L76 en robuste, velprøvde overhead ventil design. Det produseres en imponerende 361 hestekrefter ved 5300 rpm og 385 fotpund dreiemoment på 4400 rpm.

Bare overføring tilgjengelig var en seks-speed 6L 80 Hydra-Matic automatisk. Kjøpere av sitt hjerte satt på en gjør sine egne skiftende måtte oppgradere til område-topping GXP, som tilbød en valgfri sekstrinns manuell girkasse.

I tillegg til GT, ble to andre varianter av G8 produsert. Inngangsplanet Sedan utstyrsnivå ble drevet av GM 3.6 liters LY7 V-6. LY7 ble først tilgjengelig for amerikanske kjøpere i 2004 Cadillac CTS. Top-of-the-line med høy ytelse G8 GXP ble drevet av 6,2-liters LS3 V-8. Også brukt i Corvette, gjennomsyret den mektige LS3 GXP 415 dundrende hestekrefter.

Ytelse

G8 GTS enestående ytelse var langt, den mest særtrekk. Rask og engasjerende bak rattet, store Pontiac var en sport sedan som virkelig levde opp til navnet. Mange drivere trakk en sammenligning mellom sin skarpe, kommunikative håndtering og BMW 5-serie. Interessant, var dette sannsynligvis mer enn bare en tilfeldighet. Flere tidligere BMW ingeniører var involvert i G8-design og tuning. Bilen kan akselerere fra 0 til 60 mph på en sports-bil-rask 5,3 sekunder på vei til en imponerende kvart mile tid 13,8 sekunder på 104 mph.

Forbruker Data

Mens G8 GT var mer drivstoffeffektive enn en høytaler størrelse 5-passasjer SUV, for eksempel gikk det fortsatt gjennom gass raskt. Det var EPA på 15 mpg i byen og 24 mpg på motorveien.

Når nye, ble G8 GT en salg skuffelse. På grunn av en kombinasjon av svak reklame, den globale økonomiske nedgangen av slutten av 2000-tallet og mangel på forbrukernes interesse kjempet GM for å flytte bilen. I dag, men tiltrukket G8 en liten, men lojal fellesskap av entusiaster som anser det som en potensiell fremtidig klassiker. 2009 G8 GT'S original base utsalgspris var $31,755. Ifølge Kelley Blue Book bør i 2014, en G8 GT i god stand gå for mellom $16,935 og $18,035.