Nnywellness.com

Lekk injektor symptomer


Lekk injektor symptomer

Drivstoff injektorer er i hovedsak ventiler som åpne og lukke tusenvis av ganger per sekund. Koble til en linje som er full av trykksatt drivstoff; elektriske impulser fra bilens datamaskin forårsaker ventilen for å åpne, slik at drivstoff å strømme inn i motoren. Mekaniske, elektroniske problemer og rusk fanget mellom ventilen og munnstykket kan alle få ventilen henge åpen og levere en konstant strøm av drivstoff istedenfor å lukke som det skal.

Svart røyk og drivstoff lukt

En eksosrør som spyr svart, drivstoff-smelling røyk er en død giveaway at maskinen mottar for mye drivstoff. En lekker eller fast-åpen injeksjonsbrønn vil føre din eksos å avgi en jevn strøm av drivstoff-røyk på inaktiv, men denne skyen kan avta med høyere omdreininger per minutt (rpm). Reparere eller erstatte din injektor umiddelbart hvis det har begynt å lekke dårlig nok til drivstoff røyk, slik høye konsentrasjoner av drivstoff i eksos kan skade din katalysator.

Én-sylindret klikke

En konsekvent, én-sylindret klikke inaktiv og muligens høyere i turtallsområde kan indikere en lekker eller fast injektor. Den konstante strømmen av drivstoff lekker inn én sylinder kaster luft/drivstoff forholdet helt ut av klask, gjør drivstoff tenning for at sylinder umulig. Merk at en lekker injektor påvirker bare sin vert sylinder; Hvis du merker flere eller tilfeldig sylinder misfires, ligger problemet trolig i din tenning.

"Sjekk denne" lys

Alle moderne biler har evnen til selv-diagnose visse problemer, inkludert en dårlig luft-til-drivstoff ratio. Hvis "Når motoren" lyser, ta ta bilen, klarert mekaniker eller lokale auto deler butikken du kodene. Koden kan eller kan komme ikke spesielt som en dårlig injektor, avhengig av raffinementet til motoren. For de fleste motorer, vil du se et par koder: "Klikke, sylinder #__" og "drivstoff Rich Condition, Bank # (1 eller 2)." Disse to kodene kan indikere enten en lekker eller fast injektor eller et tenning systemproblem, men misfires i flere sylindere indikerer vanligvis en tenning problemet, tette dieselfilter, feil drivstoffpumpe eller drivstoff trykkregulator.

Falle i drivstofføkonomi

En lekker injektor, egentlig et hull i motorens trykksatt drivstoff system, vil ha samme effekt på drivstofføkonomi som et hull i gasstanken. Problemet er sammensatte, imidlertid; siden det ytterligere drivstoffet kommer til berørte sylinder gjør forbrenning umulig, du kaster bort ikke bare mengden drivstoff lekkasje av injektoren, men også beløpet som skal gå inn slår som sylinder. En lekker injektor kan lett påvirke en 15 prosent nedgang i drivstofføkonomi for V-6 motorer og en 25 prosent nedgang for fire sylindere motorer.

Strømforsyningen

Samme matte som fungerer for drivstofføkonomi gjelder også hestekrefter produksjon. Hvis maskinen har seks sylindre og en av dem er ikke produsere strøm, kan du forvente hestekrefter til å stikke innom om lag en sjettedel. Strømbrudd kan ikke alltid være så ekstreme, skjønt; en veldig lett lekker injektor kan bare endre luft-til-drivstoff forholdet i at sylinder nok å slå på "Sjekk motoren" lys uten å redusere strømforbruket.