Nnywellness.com

jeep kamaksel posisjon sensor

Kamaksel posisjon Sensor Unnlatelse Symptomer

Kamaksel posisjon Sensor Unnlatelse Symptomer

Mens sjeldne, kan svikt i stillingsføleren kamaksel forårsake en rekke problemer, alt fra en no-gnist situasjon til ytelsesproblemer. Disse posisjon sensorene er enheter som inneholder bevegelige deler og, som sådan, er ansvarlig for å mislykkes, selv om fleste biler som har dem ikke vil se slik svikt i løpet av kjøretøyet.

Fakta

Kamaksel posisjon sensorer stole på tenner eller slotted hjul knyttet til kamakselen bestemme plasseringen av kamakselen (og dermed posisjonene til stempler) når som helst under drift av motoren. Tannet hjulet er avhengig av Hall effekten (et fenomen som en elektrisk strøm endres når et magnetfelt er brakt i nærheten av en spesiell semiconductor chip), som produserer et digitalt signal når tennene forbi den andre delen av stillingsføleren. En annen type kamaksel stillingsføleren skinner og mottar lys fra en LED gjennom sporene på hjul som er knyttet til kamakselen.

Funksjonen

Kamaksel stillingsføleren sender et signal til tenningsmodulen eller elektroniske kontroll modul (uansett hvilken datamaskin er ansvarlig for å fortelle spoler når brann). Signalet har informasjon om hvor kamakselen er (og dermed hvor hvert stempel er). Informasjonen er avgjørende fordi en motor kan bare kjøres riktig hvis tennplugger brannen nær toppen av komprimering slag, og datamaskinen ikke kan justere tenningen timing for å kompensere for kjøreforholdene uten denne informasjonen.

Symptomer

En mislykket kamaksel stillingsføleren vises i en rekke måter. Verste fall er at det er ingen spark i forbrenningskammeret. Andre symptomer relatert til stillingsføleren kan inkludere Spy overdrevent lang tid når du starter kalde, grov kjører på en periodisk basis, fattige inaktiv, snuble eller nøling, en dråpe i kjørelengde og stoppet ved akselerasjon. Disse posisjon sensor problemer symptomene kan også skyldes en feil i ledningene i sensoren.

Betydning

Mest moderne tenningssystem laget uten en distributør, og noen av disse signalet fra stillingsføleren kamaksel å kontrollere tenningstiming. Uten en fungerende kamaksel posisjonssensor kan motoren ikke kjøre effektivt---selv om motoren er utformet for å kjøre bruke signalet fra stillingsføleren Veivaksel som innbytter.

Fordeler

En tenning system basert på en kamaksel stillingsføleren gjør at motoren skal kjøres uten en distributør, og det betyr færre bevegelige deler å bryte ned, samt ikke behov for tradisjonelle vedlikehold av erstatte punktene eller rotoren.

Hvor er 98 Dodge Avenger kamaksel posisjon Sensor?

Selv om det aldri mottatt den svært tunable - og ettertraktede - 2,0 liter, 4G63T, turboladede inline firesylindret eller all-wheel-drive systemet som diamant Star Motors hadde i sin ytelse arsenal, hadde i 1995-gjennom-2000 Dodge Avengers respektabel håndtering, styling og drivstofføkonomi. Kamaksel stillingsføleren for base 2,0-liters 420a motoren bruker en hall-effekt element som fungerer sammen med sveiv stillingsføleren, og hjelper drivverk kontrollmodulen foreta justeringer i tenningen og bensininnsprøytning systemet. Feil på sensoren kan drastisk påvirker ytelsen, eller forårsake en nei-start tilstand.

Instruksjoner

• Åpne den Avenger hette. Når motoren er varm, la den avkjøles. Løsne klemmer som sikre luften inntak slangen til gass kroppen luften renere-boksen, og fjerne inntak slangen tilgang til stillingsføleren cam, montert på siden av topplokk.

• Koble ledninger kontakten fra stillingsføleren cam. Fjern de to boltene som sikre sensoren, og deretter trekke sensoren fra topplokk. Rent av olje eller slam fra cam sensoren målet magnet-montert på slutten av kamakselen-med en ren butikk fille. Hvis målet magneten er sprukket eller skadet, fjerner enkelt bolten som fester den til cam, bruke en Torx bit socket, trekk magneten gratis.

• Montere erstatning målet magneten på cam med justeringstabulatorer på magneten inn den riktige hullene på cam, så stramme center bolten 24 tommers-pounds, med en momentnøkkel. Montere erstatning cam sensoren og boltene til 7 fotpund. Koble sensoren ledninger kontakten og erstatte inntak slangen.

Hvor å sjekk en kamaksel referanse Sensor

Kamaksel stillingsføleren overvåker rotasjon av motoren og leverer integrerte datamaskinen med informasjon om grader rotasjon for identifikasjon av stempelet posisjon i hver enkelt sylinder. Datamaskinen beregner når topp døde midtpunkt for rotasjonen skjer og justerer drivstoff injeksjon og tenning systemfunksjon tilsvarende. Uten dette signalet fra stillingsføleren cam skjer symptomer som vanskelig start og stoppet. Diagnosis requires the use of some specialized equipment that is available at websites like diy-auto-repair.com (see References).

Instruksjoner

• Slå tenningsnøkkelen til av-stillingen og koble skannerens kabel i diagnostiske kontakten. Plasseringen av diagnostiske koblingen før 1996 er tilfeldig, og kan bli funnet ved hjelp av en reparasjon informasjonssystem som AllData. Koblingen i referanser har mer informasjon om dette systemet. Modeller fra 1996 og senere har en standardisert stedet under høyre side av dashbordet nær rattstammen.

• Slå tenningsnøkkelen til kjøre posisjon og slå skanneren i henhold til produsentens instruksjoner. Hente DTC (diagnostiske problemer med koden) ved å velge DTC nøkkelen eller knappen, eller rulle ned listen og velge funksjonen DTC. Registrere opplysninger lagret DTC. Ikke fjerne problemer koder på dette tidspunktet. Koden P0340 bør lagres Hvis det er en feil i kamaksel posisjon Sensor krets.

• Visuelt inspisere sensoren og ledninger. Erstatte en skadet åpenbart skadet sensor og reparere ledninger etter behov. En vanlig årsak til kretsen feil er chaffed ledningsnett og smeltet koblinger.

• Måle motstanden i sensoren med en DVOM (digital volt/ohm meter) og sammenligne spesifikasjonene i informasjonssystemet. Erstatt alle sensorer som ikke oppfyller spesifikasjonene.

• Erstatte ECM (elektronisk kontroll modul) hvis sensoren og ledninger inspeksjon og testing.

• Fjern problemer koder med skanneren, og test kjøre å bekrefte reparasjonen.

Hvor er kamakselen posisjonering Sensor i en 2000 banebrytende?

Når vi snakker om en Chevrolet TrailBlazer, kan mange mennesker tenke SUV som erstattet Blazer. En dyp grave i Chevrolets siste avdekker at Chevy brukes "Banebrytende" navnet til å angi den høyeste klippe nivå av Blazer fra 1999 gjennom 2001. 2000 Chevy Blazer folkebildet kom utstyrt med samme 4.3-liters V-6 motor som standard Blazer. Chevrolet installert stillingsføleren kamaksel, som overvåker rotasjonshastighet kamakselen, inne Distributør på 2000 folkebildet. I motsetning til enkelte Distributør-montert sensorer kan du erstatte 2000 banebrytende kamaksel stillingsføleren uten å erstatte distributør.

Instruksjoner

• Etiketten syv tenning ledninger koblet til Distributør hetten på en måte som vil hjelpe deg i reinstallasjon, maskeringstape og permanent markør. Forstå hver tennpluggen ledning av sin tykke gummi støvel og trekk hver ledning fra Distributør lokket med en liten krølle forslag.

• Snuse oppover og hold den låsing fanen på ledningsnett plugget inn Distributør-dette er kamaksel posisjon sensorens ledningsnett-med et flathead skrutrekker. Koble ledningsnettet kamaksel posisjon sensor.

• Fjern de to skruene som fester Distributør lokket med en stjernetrekker, og løft Distributør cap fra distributøren.

• Opprett en kamp-merket linje mellom siden av tenningen rotoren og distributør med hvit merking maling.

• Løsne de to skruene som fester tenning rotoren til reluctor hjulet med en stjernetrekker. Trekk rotoren fra reluctor hjulet.

• Rotere reluctor hjulet til åpne siden justert med kamaksel stillingsføleren-sensoren rett under reluctor hjulet. Fjern de to skruene som fester kamaksel stillingsføleren med en stjernetrekker og trekke stillingsføleren kamaksel fra distributøren.

• Sett inn den nye kamaksel posisjonssensor gjennom åpningen i reluctor hjulet og stram de to nye skruene som følger med sensoren til 20 tommers-pounds med en tommers-kilos momentnøkkel og en Phillips-biters socket.

• Angi tenning rotoren tilbake på reluctor platen, justere skruehullene på rotoren med de på reluctor plate, og stram skruene til 18 tommers-pounds. Rotere tenning rotoren tilbake til sin opprinnelige plassering med match-merke linjen på rotoren kø med match-merke linjen på undersiden av distributøren.

• Lede en ny distributør cap på distributør, justere sin skruehullene med de fordeleren. Skru den beholde skruen til 21 tommer-pounds.

• Koble ledningsnettet til kamaksel posisjon sensorens mottaket og trykk sju tenning ledninger i deres beholdere, bruke etikettene du laget som din guide. Fjerne etiketter fra tenning ledninger.

Hvor å fastsette en koden 21 gass posisjon Sensor feil

Hvor å fastsette en koden 21 gass posisjon Sensor feil

Gass posisjon sensor koden 21 er en GM betegnelse for biler produsert før 1996. Det er en av de enkleste å diagnostisere og reparere. Koden 21 sier at spenningen fra sensoren er for høy sammenlignet mot normale verdier. Spenningen som leveres til sensoren bør variere, avhengig av gass drift av driveren. Med sensor kode 21, spenningen forblir høy hele tiden og er ikke i det vanlige området for bilen.

Instruksjoner

• Heve panseret på bilen, fjerne luften renere og merke måten stillingsføleren gass er koblet til gass kroppen. Det er vanligvis plassert rett overfor chokekablen og har tre ledninger koblet. Bruk utgivelsen tilkoblingsklemmen som orientering. Ser ned på klippet, høyre ledningen er nettspenningen, senteret er utgang til datamaskinen og venstre ledningen er referansen til bakken eller negativ krets.

• Koble sensoren og måle høyre ledningen ved å berøre den positive og negative av måleren til metal terminal og negative ledelsen på motorblokk eller batteri. Slå tenningsnøkkelen og kontroller spenning lesing. Den burde lese 5 volt. Hvis den leser betydelig høyere, er datamaskinen defekt. Bruke en socket fastnøkkel til å fjerne datamaskinen, vanligvis inne i bilen og retest krets.

• Se på wire kontakten hvis spenning lesing er normalt før du erstatter sensoren. Hvis spenningen er normal, sensor interne kontaktene kan være glasert eller kortsluttet forårsaker en høy lesing, men sensoren wire isolasjon kan også være gamle og forverret. Hvis utgang wire berører input ledningen og isolasjon mangler, to kobber ledninger kort ut, eller mangler fullfører krets gjennom sensoren. Dette fører til koden du angir.

• Ledningene garantikravet sensoren. Gass sensor koblinger er lett tilgjengelig. Bruk wire crimps å installere den nye koblingen. Unbolt gamle sensoren og installere en ny ved hjelp av en 1/4-tommers socket skiftenøkkel.

• Klipp wire sonder over senter og venstre ledninger som pierce isolasjon. Slå tenningsnøkkelen og se på utgangsspenning. Når gassen er lukket, litt justere sensoren utgang til.05 volt og montering boltene.

GM gass posisjon Sensor problemer

GM gass posisjon Sensor problemer

Stillingsføleren gass er en av de viktigste komponentene i noen bensininnsprøytning, rett etter datamaskinen og drivstoff injektorer i form av betydning. GM sensorer har tradisjonelt blitt outsourcet til utenlandske produsenter, de samme som leverer gass posisjon sensorer til andre gjør som Ford og Toyota. Som sådan, deres er generelt ikke mindre pålitelig enn andres, men til slutt mislykkes over tid.

Funksjon og plassering

Gass posisjon sensorer (TPS) ligger vanligvis på den store spjeldventil som styrer luftstrømmen inn og ut av en motor, kalt gass-kroppen. Disse sensorene knytte direkte til ventilen akselen der det stikker ut av gass kroppen og fortelle datamaskinen hvor langt gass er åpnet. Denne informasjonen er avgjørende i å kontrollere luft/drivstoff forholdet.

Inkonsekvent inaktiv

Det første og mest talende symptomet på en sviktende TPS er en inaktiv som stiger og faller sporadisk eller har en svært høy eller lav RPM. Denne tilstanden kan være ekstreme nok til å forårsake stoppet eller dekk å kvitre når overføringen er engasjert. Det kan være vanskelig å skille mellom en sviktende TPS og en feil eller tett inaktiv luft kontroll (IAC) ventil, så elektrisk testing og rengjøring av IAC anbefales.

Motor stoppet

Som nevnt, en sviktende TPS kan resultere i tilfeldige motor stoppet på inaktiv, men dette kan også skje under kjøreforholdene. Vanligvis vil dette skje under hardt bremsing, siden datamaskinen forutsetter normal drift og fortsetter å levere cruise-mengder drivstoff da gassresponsen sommerfugl er slått. Hvis retardasjon er treg nok, datamaskinen kunne opprettholde riktig luften drivstoff forholdet med dataene fra oksygen sensor(er), men effekten av denne tilnærmingen varierer med bil.

Uberegnelig skiftende

Overføringer er programmert til å øke Skift fasthet og RPM som overføring flytter ifølge akselerasjon krav. En bil som Skift veldig hardt og ved høye TURTALL under normal kjøring opplever kanskje en TPS feil, som kanskje en som akselererer tregt og Skift lav når gasspedalen er lysekroner.

Dårlig TPS

Hvis GM TPS sensorer har noen iboende feil, er det en tendens til å slip innstilt. Selv om dette kan skje til noen bil har mange GM eiere rapportert slik svikt. TPS må justeres (rotert) slik at den leser inaktiv og full gass riktig, eller det kan synes å være feil. Tere TPS før erstatning for å lagre noen dollar.

Skru posisjon Sensor symptomer

Skru posisjon Sensor symptomer

Alle personbiler produsert i 1980 og senere har en slags datastyrt motorstyringssystem. Datastyrt motor styringssystemer, avhenger av en rekke sensorer som gir informasjon som brukes til å drive motoren på optimal effektivitet. Oppdatert (per februar 2010) kjøretøy motor styringssystemer bruker primært Distributorless tenning Systems (DIS), eliminere mange mekaniske komponenter og øke påliteligheten og drivstoffeffektivitet.

Veivaksel stillingsføleren

Denne sensor er også kjent som søkemotor hastighet Sensor (ESS). Det gir data som gjør at datamaskinen å vite hvilke sylinder bør få sparken på veivakselens nåværende stilling. Denne sensoren er avgjørende for å sikre at motoren sylindere er alltid sparket i riktig rekkefølge. Veivaksel posisjon Sensor (CPK) er alltid plassert et annet sted på motoren i nærheten veivakselen, vanligvis nær den harmoniske belastningsfordeling eller i motorblokken justert med tenner hjul koblet til veivakselen. CPK inneholder dataene som brukes til å beregne motoren omdreininger per minutt (RPM), som er avgjørende for riktig overføring utstyr valg i forhold til kjøretøyets hastighet og Last.

Unnlatelse Symptomer

Det er tre hovedmotoren feil symptomer som kan være indikatorer på CPK funksjonsfeil. Hvis kjøretøyets motor opplever sylinder misfires, kan CPK ikke gi datamaskinen med nøyaktig informasjon på stempelet posisjon. Hvis kjøretøyet nøler under akselerasjon, kan CPK ikke gi sylinder posisjonsdata datamaskinen raskt nok brann riktig sylinderen for å akselerere bilen svar driveren inngang. Den mest alvorlige indikasjonen på CPK feil er intermitterende start og slutt ingen start. Når sensoren mislykkes, datamaskinen registrerer en feil kode og belyse lyset på instrumentpanelet. Det kan være en indikasjon på sensoren svikt skyldes defekte elektriske forbindelser som høy motstand, eller en åpen tilstand i kretsen skal sensoren eller tilbake til bilen motoren kontroll modul.

Betraktninger

Det finnes en rekke interne motorproblemer som kan føre til de samme symptomene som en defekt CPK. De vanligste problemene som kan være feildiagnostisert som en defekt CPK er mekaniske problemer i ventilen og timing mekanismen, en feil tennplugg eller en defekt DIS-modul. Unøyaktig tolkning av diagnosekoder kan forårsake mekanikeren til å kaste bort mange timer på jakt etter et problem som ikke finnes i CPK. Interne motoren mekanisk feil kan forårsake sylinder misfires, nøling og ingen-start forhold. Siden betydelig motor demontering kan være nødvendig på enkelte biler å nå CPK, lurt mekaniker å sikre at symptomene blir observert virkelig skyldes sensor.

Throttle posisjon Sensor problemer

Throttle posisjon Sensor problemer

Stillingsføleren gass spiller en viktig rolle i en bil eller lastebil og ytelsen. Denne enheten, som feeds data til bilens datasystem og gjør det mulig å fastslå riktig blanding av luft til drivstoff til motoren, enten funksjonsfeil eller motta feil informasjon fra gass komponenter.

Normal drift

Som beskrevet av Auto Media, reléer stillingsføleren gass informasjon om på gassen til bilens motor datamaskinen, som deretter sammenligner informasjonen med andre faktorer som hastigheten, kjøretøy belastning og motor temperatur i kommandoene på bilen. Stillingsføleren gass er vanligvis avhengig av et potensiometer, noen ganger ledsaget av en bryter, som sender signaler av varierende spenning til å angi relativ gass posisjon.

Gass posisjon sensorer kan mislykkes eller slites ut akkurat som alle andre engine-komponenten. Noen ganger feilaktig tjenesten fører sensoren til funksjonsfeil. Et sensor-problem aktiveres vanligvis en motor lys, men bilen kan sende ut sin egen rop om hjelp i form av ytelsesproblemer.

Feil på sensoren

Ifølge brønner produksjon Corporation, kan en gass posisjonssensor feil fra den opprinnelige installasjonen. Denne installasjonen angir ytelsesparameterne for sensoren, og feil innstilling ville anledning computeren å be om en mindre-enn-optimal drivstoff blanding, som resulterer i dårlig motorytelse fra begynnelsen av bilens liv.

Mellomliggende feil

En gass stillingsføleren må utstede en jevn strøm av data til datamaskinen til kontoen hver throttle justering. Hvis stillingsføleren gass ikke videresende et "effekt stengt"-signal til datamaskinen, vil bilen stall eller oppstart problemer. Bilen kan også nøle eller ubeskyttede i utstyr, hvis stillingsføleren gass utvikler en løs tilknytning, ifølge brønner produksjon Corporation.

"Alltid lukket" eller "Alltid åpen" feil

Noen feil kan føre gass stillingsføleren å betrakte gass som alltid åpen eller lukket alltid. En kort i sensor, for eksempel produsere "alltid-åpne" feilen, en altfor rikt drivstoff blanding. Hvis sensoren kretsen er kontinuerlig åpen, vil datamaskinen tolker dette som en "alltid-lukket" signal og opprette en altfor mager drivstoff blanding.

Feilsøking og reparasjon

Før du feilsøker gass stillingsføleren selv, Auto Media anbefaler sjekke gass komponenter for riktig funksjon. Hvis gassen stopp eller kabler holde gassen tvunget åpen, fortelle sensoren ikke datamaskinen å sette bilen i inaktiv.

Auto-fakta sier at en bil skanneverktøyet tilbyr en enkel måte å oppdage gass plasser sensoren problemer. Mens noen av disse verktøyene kan bare tolke motor koder, kan andre lese den faktiske datastrømmen utstede fra sensoren. Deprimerende gass sakte vil føre en dårlig potensiometeret å kaste en feilkode. En feil sensor krever vanligvis erstatning, men hvis problemet ligger andre steder i motoren, reparasjoner til disse komponentene kan løse problemet.

Hvordan erstatte en 1997 Chrysler LHS kamaksel posisjon sensoren

Hvordan erstatte en 1997 Chrysler LHS kamaksel posisjon sensoren

Kamaksel stillingsføleren på en 1997 Chrysler LHS er en komponent i distributorless tenningssystemet. Kamaksel posisjon sensoren leser en rekke hakkene på kamaksel og sender denne informasjonen til denne datamaskinen, som datamaskinen vet hva plasser kamakselen er i. Denne informasjonen hjelper denne datamaskinen å vite når du skal fyre av tennpluggene. Sensoren ligger i timing saken og kan lett erstattes av bilen eieren.

Instruksjoner

Fjerne stillingsføleren kamaksel

• Skille grunnen kabelen fra batteriet. Begynn med å løsne festeskruen med en kontakt. Skyv klemmen av terminalen.

• Finne stillingsføleren kamaksel, det skal stikke ut av timing saken til høyre for termostat bolig.

• Fjern ledningsnett fra stillingsføleren kamaksel. Lirke beholde klippet fra sensoren kroppen ved hjelp av en flat skrutrekker. Trekk selen unna sensoren.

• Skru ut skruen som fester sensoren til timing tilfelle bruke en socket.

• Løft sensoren fra tidspunktet saken med hånden, og fjerne den fra bilen.

Installere stillingsføleren kamaksel

• Kontroller at papiret avstandsstykket og en ny o-ring installeres på nye kamaksel stillingsføleren.

• Skru i skruen som fester sensoren til timing tilfelle, bruker en socket.

• Trykk ledninger kontaktanordningen på nye kamaksel stillingsføleren.

• Skyv bakken kabelklemmen på negative batteri innlegget. Skru løs festeskruen bruker en socket.

Tips og advarsler

  • Får ikke fett eller olje på den nye sensoren.
  • Alltid koble grunnen kabelen fra negative batteriet terminal før service noen av kjøretøy elektriske komponenter. Gjør det kan føre til elektrisk støt.

Throttle posisjon Sensor feilsøking

Throttle posisjon Sensor feilsøking

Bevegelsen av drivstoff gjennom en bilmotor trenger konstant justering og overvåking for å holde en bil i bevegelse. En del av denne overvåkingssystem kalles gass stillingsføleren.

Funksjonen

Gass posisjon sensoren fungerer med bensininnsprøytning forsamlingen. Den rapporterer til motoren Kjørecomputer om gass åpnes eller lukkes. Dette resulterer i datamaskinen tildele nok luft blandet med drivstoff for topp operasjoner.

Identifikasjon

Hvis en sensor for gass er feil eller løst, det kan påvirke bilen ved at den forsinkelse akselerasjon, på grunn av ombord datamaskinen ikke har nok sensoren tilbakemelding til riktig blanding luften og drivstoff for bevegelse.

Feilsøking

Vanligvis stillingsføleren gass kan være utført feilsøking med en skanning enhet som kobles til motoren på datamaskinen. Feilkoder vises på hvis det er en feil. Alternativt kan en enkel voltmeter knyttes til lese sensoren spenning og matche det med produsentens spesifikasjoner kontrollere elektronisk fungerer. Alle avvik fra riktig spenning bør justeres slik at motoren til å fungere.

Hva betyr kamaksel posisjonering bety for en 2002 Envoy?

Hva betyr kamaksel posisjonering bety for en 2002 Envoy?

En av de viktigste delene av motoren er kamaksel, plassert på innsiden av motoren. Kjenne plasseringen av kamakselen lar bilen kjører riktig.

Kamaksel

Kamakselen er lang, metall i motoren med cams knyttet til den. Når kamakselen roterer, flytte cams. Dette åpner og lukker ventiler, slik at drivstoff-luft blandinger for å angi ulike deler av motoren på riktig tidspunkt.

Sensor

Den 2002 utsendingen bruker en kamaksel sensor for å spore plasseringen av kamakselen i forhold til veivakselen, en annen lang, metall brikke i motoren. Sensoren rapporter plasseringen av kamakselen motoren kontroll modul.

Formål

Kjenne plasseringen av kamakselen informerer kontrollmodulen motor (EFM) om plasseringen av inntak og eksos. Dette gjør at modulen til å bestemme hvilke sylinder er nå toppen dødt sentrum. Modulen branner drivstoff injektorer starter med topp døde midt sylinderen.

Sveiv saken posisjon Sensor testprosedyrer

Bilens motor inneholder mange sensorer som rapporterer om bord datamaskinen. Signalet fra hver sensor gir verdifull ytelsesinformasjon for datamaskinen. En viktig sensoren i et kjøretøy er sveiv saken stillingsføleren; bilindustrien teknikere bruker testprosedyrer for å sjekke ytelsen til sensor.

Funksjonen

Sveiv saken plassering eller CKP, rapporterer sensor plasseringen av veivakselen til bilens Kjørecomputer. Veivakselens nøyaktig plassering er viktig for presis motor timing og tenning.

Funksjoner

Teknikere kontrollere visuelt en sikker elektrisk harness tilkobling til sensoren, samt kontrollere sensoren O-ring eller pakning, plassering. En tekniker kan bruke en diagnostisk apparat å feilsøke problemer som påvirker en CKP sensor og. Hvis diagnoseverktøyet oppdager et problem, vil det produsere en rapport med feilkoder. Teknikere bruker disse feilkodene å feilsøke og løse alle problemer som påvirker sensoren.

Betraktninger

Hvis CKP sensoren produserer noe signal, mislykkes motoren. Men hvis bilen bruker en kamaksel posisjonssensor, i tillegg til CKP sensoren, tilbake motoren datamaskinen til signalet fra stillingsføleren kamaksel.

Hvordan endre Jeep Liberty oksygen sensorer

Den moderne bil eller lastebil har masse sensorer å finne bilens datamaskin hvor motoren kjører, og Juster tilsvarende. En av disse er oksygen eller O2 sensor, som oppdager hvor mye oksygen i bilens eksosanlegg og justerer drivstoff/luft rasjonen på hodene tilsvarende. Hvis disse sensorene går ut, vil du se "motor" lys på dash før de er erstattet, og din Jeep frihet kjører tregt. Dette er ikke en morsom jobb, men det kan gjøres i ca en time med de riktige verktøyene.

Instruksjoner

• Løft opp bilen med jack og plassere den på jack står. Kontroller at bilen er sikker før du kravlesøker under den.

• Finn O2 sensorer på eksos. De er om lag 2 inches lang, og har en wire pigtail stikker ut av slutten. Disse er også bare sensorer på eksos, og det eneste ledningsnett som er nær eksos.

• Koble O2 sensoren fra kjøretøy ledningsnett med hendene.

• Fjerne O2 sensoren bruker 3/8-tommers ratchet og oksygen sensor socket. Deretter tråden utskifting O2 sensoren i plasser og stram den ned ved hjelp av 3/8-tommers ratchet og oksygen sensor socket.

• Koble O2 sensoren til lager selen med hendene. Gjenta prosessen for andre O2 sensorene i eksos, og løfte bilen opp og fjerne jack står med kontakten.

Hvor ligger kamaksel posisjon i en Buick?

Kamaksel plassering eller CMP, sensor på din Buick ligger på forsiden av motoren nær timing kjeden. Avhengig av bestemt bilen må du kanskje se under servostyringspumpe eller bak serpentin beltet.

Beliggenhet

Du finner CMP sensor på motoren, skjule mellom topplokket og frontdekselet. Det kan også være over Veivaksel harmonisk belastningsfordeling, montert på motorblokken eller noen sted mellom disse to punktene motoren foran.

Funksjonen

Den drivverk kontrollmodulen eller PCM, på din Buick mottar elektriske pulser fra stillingsføleren kamaksel å administrere bensininnsprøytning driften og diagnostisere sylinder klikke forhold.

Problemer med koder

Når PCM mottar feil antall pulser fra kamaksel sensoren, det utløser en diagnosekode problemer eller DTC, og lagrer den i minnet.

Symptomer

Et feil signal fra stillingsføleren kamaksel, på grunn av en dårlig elektrisk tilkobling eller komponent, kan forårsake flere symptomer, inkludert intermitterende grov kjører, ustabil inaktiv, dårlig drivstofføkonomi og stoppet på akselerasjon.

Erstatning

Avhengig av kjøretøy år og modell må du kanskje fjerne servostyringspumpe eller serpentin beltet, koble sensoren og Løsne bolten enkelt montering for å fjerne gamle enheten og installere den nye sensoren.

Throttle posisjon Sensor diagnose

Throttle posisjon Sensor diagnose

Stillingsføleren gass brukes til å bestemme mengden av gass åpning. Informasjonen fra sensor brukes av motoren datamaskinen justere drivstoffblandingen og tenningstiming. En defekt sensor vil føre til en rekke problemer for en motor.

Akselerasjon problemer

Problemer med gass stillingsføleren er ofte kjent under akselerasjon. En defekt sensor kan rapportere unøyaktig informasjon datamaskinen forårsaker en feil drivstoff blanding eller tenningstiming. Ujevn ytelse under akselerasjon eller langsom gassrespons er ofte symptomer på en dårlig gass stillingsføleren.

Inaktiv problemer

Søkemotorer bruker et flertall av sin tid på eller like over inaktiv. Dette kan forårsake gass stillingsføleren å oppleve mer slitasje på denne innstillingen som kan skape problemer mens motoren går på tomgang. En ujevn eller svak inaktiv kan være forårsaket av dette slitasje til gass stillingsføleren.

Testing

Gass posisjon sensoren er en elektronisk enhet som kan utløse en feilkode hvis defekt. For å lese til feilkoder, er et diagnostikk verktøy nødvendig. Disse verktøyene er tilgjengelige fra auto deler butikker, forhandlere eller reparasjon butikker kan kjøre også lese kodene. En defekt sensor bør erstattes for å returnere motoren til riktig ytelse.

Dårlig sveiv posisjon Sensor symptomer

Dårlig sveiv posisjon Sensor symptomer

Sveiv stillingsføleren, noen ganger referert til som Veivaksel posisjon sensoren, er en liten plugin på kjøretøy som overvåker hastigheten som veivakselen roterer. Denne informasjonen videresendes via bilens datamaskin, som deretter bruker den til å beregne tenningstiming. Veivaksel sensorer kan gå dårlig på grunn av feil bygging eller høy kjørelengde på bilen.

Tenner ikke

Hvis en sensor for Veivaksel går dårlig, overføres ingen signal til PCM (drivverk kontrollmodulen eller bilens datamaskin), som vil resultere i en feil å starte. Veivaksel stillingsføleren kan kontrolleres av en mekaniker med et spesielt verktøy som vil teste sensoren for å se om det er ansvarlig for problemet.

Stoppet

Hvis sveiv stillingsføleren kommer dårlig men fremdeles funksjonell tider, kan bilen starter normalt men så ikke starter på en annen anledning. I noen tilfeller kan bilen starte og kjøre fint, men deretter stengt uten forvarsel mens du kjører.

Lyset

Hvis stillingsføleren Veivaksel går dårlig, kan "Motor" lyset komme. Avhengig av bilen, kan en defekt sveiv stillingsføleren også resultere i feilkoder nær turtelleren når nøkkelen er slått til "På" posisjon tre ganger.

Hvordan erstatte kamaksel posisjon sensoren 1998 Ford Taurus

Hvordan erstatte kamaksel posisjon sensoren 1998 Ford Taurus

1998 Ford Taurus var utstyrt med en sensor for motoren montert kamaksel. Som navnet antyder, sensoren registrerer plasseringen av kamakselen innen sylinder blokk og deretter sender denne informasjonen til bilens datamaskinsystem å kontrollere motoren timing. Heldigvis sensoren i 1998 Ford Taurus er lett tilgjengelig og kan endres innenfor minutter.

Instruksjoner

• Finn kamaksel sensoren på motoren, like bak termostat bolig. (Termostat bolig er det øverste radiator slangen festes til.)

• Koble sensoren ledningsnett ved å trekke selen av sensoren.

• Fjern de to beholde skruene som sikre sensoren på plass med en skrutrekker, og deretter trekke sensoren av motoren. (En enkelt skrue ligger på hver side av toppen av sensoren.)

• Plasser erstatning sensoren på kabinettet på toppen av motoren. Merk at to hullene på toppen av sensoren må justeres med to hullene på toppen av motoren.

• Skru sensoren to beholde skruene til sensoren med en skrutrekker.

• Trykk sensoren sele på toppen av sensoren til selen er sikker.

Veivaksel posisjon Sensor feil tegn

Veivaksel posisjon Sensor feil tegn

Tidlig automotive motorene var enkel; legge til luft, drivstoff og gnist på et bestemt tidspunkt, og du har forbrenningsmotor. Som biler ble mer kompleks og elektronisk styrt, var flere elektroniske sensorer nødvendig for å gjøre dem kjøres riktig uten å sende overdreven tailpipe utslipp. Veivaksel stillingsføleren er bare ett av disse elektroniske sensorer, og fiaskoen kan produsere fire kjennetegn.

Veivaksel stillingsføleren funksjon

Veivaksel stillingsføleren måler hastigheten på motoren - rpm-- og roterende plasseringen av veivakselen. Det deretter reléer et signal til bilens datamaskin og datamaskinen justerer injektor sekvens og tenning timing tilsvarende. Denne sensoren kontrollerer avfyring av tenningen spoler, hvis aktuelt.

Veivaksel stillingsføleren genererer signalet via et magnetisk felt opprettet mellom veivakselen og sensoren.

Grovt inaktiv og akselerasjon

Hvis Veivaksel sensoren ikke fungerer riktig, og sender unøyaktig informasjon til bilens datamaskin, kan det forårsake alvorlige tenning timing avansement eller retardasjon. Dette fører den gnisten, drivstoff og sylinder slag å miste synkron, og dette resulterer i en alvorlig grov inaktiv eller hakkete akselerasjon.

Ingen

Noen biler har stillingsføleren Veivaksel direkte kontroll over avfyring av coil pakkene. Produsentene gir sensor en høy ansvar, som en feilaktig plassert Veivaksel, i forhold til drivstoff, luft og utladninger kan føre til katastrofale motorhavari. Derfor hvis stillingsføleren Veivaksel leser feil eller ikke i det hele tatt, vil bilen verken starte eller kjøre, for å unngå denne potensielle skade.

Dårlig drivstofføkonomi

Mens Veivaksel sensoren innvirkning på drivstofføkonomi kan være liten, kan det likevel være merkbar. Når Veivaksel sensoren sender et signal til datamaskinen, kan datamaskinen deretter justere bilens timing. Hvis datamaskinen har alvorlig forhånd eller retard tenningstiming på grunn av en unøyaktig Veivaksel lesing, kan dette forårsake en liten dråpe i drivstofføkonomi.

"Sjekk denne" lys

Veivaksel stillingsføleren er en del av bilens utslipp kontrollsystem, og alle innlegg-1996 biler bruker OBD-II systemet, som utløser en "se" lyset når en utslipp komponent mislykkes.

For å finne ut om en mislykket Veivaksel stillingsføleren utløst bilens "se" lyset, bruke en diagnostisk skanner for å vise lagrede kodene i datamaskinen. Hvis skanneren viser en Veivaksel posisjonskode sensor, er sjansene det mislyktes.

Husk; Dette er bare en generell retningslinje, feil foruten stillingsføleren Veivaksel kan forårsake denne koden. Du må utføre en full diagnostisk å være 100 prosent sikker på dette er problemet.

Throttle posisjon Sensor symptomer på en Buick LeSabre

Throttle posisjon Sensor symptomer på en Buick LeSabre

LeSabre aksjer minst én ting til felles med den Chevrolet Corvette og Ford Mustang: det er i den lille klubben biler som har vært i kontinuerlig produksjon av samme produsent i over 40 år. I et bud å holde deg oppdatert, begynte General Motors å produsere de første primitive elektroniske bensininnsprøytning enhetene i 1970, en avgrensning raskt gjort vei til LeSabre. Selv om disse systemene har gjennomgått konstant raffinement gjennom årene, visse komponenter gå dårlig tid.

TPS sensoren

TPS (gass posisjonssensor) er koblet direkte til gass kroppen ventil akselen på de fleste LeSabres men er trukket ut av gass på eldre biler. Denne sensoren bruker et potensiometer (ligner en husholdning lys-dimmer bryter) å fortelle datamaskinen hvor langt gass er åpen. Denne sensoren tjenester flere viktige systemer, inkludert drivstoff injeksjon og overføring.

Urytmisk inaktiv

Det vanligste symptomet for en sviktende eller dårlig TPS er en ustø inaktiv. Bilen er inaktiv kan variere etter som 1000 RPM i park, som datamaskinen stadig justerer drivstoff-luft forhold for sitt beste gjette på inntak volum.

Motor stoppet

Dette skjer vanligvis når raskt seg til en stillstand, men det kan også skje mens tomgang. Igjen, uten nøyaktig informasjon, datamaskinen kan ikke utlede hvor mye drivstoff å injisere, så gjennomsnitt beløpet brukt de siste liten stund av operasjonen. Når gassen festes plutselig stengt, sultet motoren luft mens sprøytebrukerne fortsatt leverer del gass mengder drivstoff. Effekten er svært lik raskt lukke choke på en gammel manuell-kvele utstyrt lastebil.

Uberegnelig skiftende

For å øke ytelsen under akselerasjon samtidig som det gir komfortable skiftende cruise, elektroniske overføringer på de som brukes i bilen fra 1992 og opp er programmert til å enten høyne eller minke Skift fasthet etter gass posisjon. En feil TPS kan forårsake bilen å akselerere tregt, eller å skifte hardt og kvitre dekk under vanlig akselerasjon.

Høyt eller lavt skiftende

Fungerer i tandem med mekanisme som endrer Skift fasthet, styrer overførings guvernør RPM som Skift oppstår. Å trekke ut maksimal ytelse fra motoren, er overføring designet for å skifte til en høyere RPM under hard akselerasjon. En feil TPS kan føre det å gjøre det under normale akselerasjon, eller å skifte lavt når retten pedalen er lysekroner.

Tegn på en dårlig sveiv posisjonering Sensor

Tegn på en dårlig sveiv posisjonering Sensor

Sveiv plasserer sensoren er en av de viktigste komponentene for elektriske kjøretøy. Den overvåker rotasjonshastighet veivakselen samt opprettholder stempelet timing og generelle motorytelse. En feil sensor har flere identifiserbar symptomer som en observant bilist kan fange tidlig for å unngå å være strandet på siden av veien.

Motorytelse

Som funksjonaliteten av sveiven plassere sensoren forverres, vil motorytelse også avta. Bilist vil merke ulike akselerasjon atferd, langsom starter til høyt turtall på lav tannhjul. Motoren vil også inaktiv uregelmessig med fall i RPM.

Feiler eller vibrasjon

Som motoren mister evnen til å regulere plasseringen av sveiven via posisjonssensor, øker motoren vibrasjoner. Stempelet timing vil også bli kastet ut som sensoren er også integrert søkemotor timing. Dette kan forårsake uregelmessigheter i gass kjørelengde og evne til motoren å akselerere normalt.

Manglende evne til å starte

En ikke-fungerende sveiv stillingsføleren vil redusere eller stoppe motor gnist helt. Dette vil resultere i kjøretøyet ikke kan starte. Motoren vil skru men kunne ikke snu uten sensoren evne til å regulere timing sin.