Hvordan fungerer en Kupévarmer?

05/12/2014 by admin

Kjølesystem

Hver forbrenningsmotor kjøretøyet har en avkjøling system som består av vann, kjølevæske, en radiator og slanger. Når kjølevæske i blokken blir varm nok, termostaten åpnes og deretter renner gjennom radiatoren som består av rør som gjør flere går og aluminium fins det fange og kule innkommende luften. Gjennomsnittlig vanntemperaturen er 200 grader eller så, som er mer enn nok til å varme kupeen av et kjøretøy. Systemet er under trykk, som øker kokepunktet av vann, slik at bilen kjøre midlertidig varmere enn 220 grader uten å koke over.

Varmeapparat kjerne

Kjølevæsken fra motoren også reiser mot brannmuren av bilen i varmeapparatet slanger, som er mindre og tykkere enn radiator slangene. Vanligvis er dette vannet rettet inn i ovnen kjernen direkte fra vannpumpen på motoren. Det deretter passerer gjennom varmtvannsberederen kjernen, som er utformet for mye som en liten radiator med rør og svømmeføtter for ekstra kjøling. Varmeren kjernen er vanligvis plassert bak brannmuren og over hvor passasjeren skulle sette beina. De er ekstremt vanskelig å få til å reparere en skikkelig utfordring. På eldre biler, kan varmeapparatet kjernen være mer tilgjengelig enn på 1980 og senere modellbiler og lastebiler. Hvis varmeapparatet kjernen går dårlig, anbefaler jeg overlate jobben til en dyktig mekaniker.

Blåser Fan og Ledningskanalsystemet

Varm luft opprettet av kjølevæske i varmeapparatet kjernen er deretter blåst gjennom bilens oppvarming og air duct system av blåser fan, som har justerbar hastighet, avhengig av oppvarming eller kjøling behov samtidig. På slutten av hver duct, som den kommer inn kupeen, er det ventiler som åpne og nær La mer eller mindre varme. Det er vanlig for blåser viften til å mislykkes, særlig i eldre biler, men aktivere varmeapparatet og åpninger åpne vil vanligvis fortsatt resultatet i tilstrekkelig varme, det bare ikke bli tvunget ut. Viften blåser er vanligvis tilgjengelig fra denne siden av brannmuren og kjører på 12 volt, slik den er kompatibel med strøm i bilen.

Related Articles