LCD fordeler Over CRT

09/08/2011 by admin

LCD fordeler Over CRT

Flytende krystallskjerm (LCD) og bilderør (CRT) er presentasjonen teknologi brukes i skjermer av TV-apparater og dataskjermer. Faktisk kalt tilstedeværelse av en CRT---en vakuum-rør som inneholder en kilde til negativt ladde partikler elektroner---gir tradisjonelle TV-apparater sitt karakteristiske utseende. Derimot lider form, fotavtrykk og vekten av LCD-skjermer ikke av denne begrensningen. LCD-teknologien har også flere andre fordeler sammenlignet med CRT.

Fysisk

I motsetning til CRT bruker LCD-teknologi forutsigbar virkemåten til flytende krystallmolekylene under en anvendt spenning for å kontrollere utseendet på hver bildeelement eller "pixel," i displayet. Flytende krystallmolekylene avgir ikke lys seg, men endre deres retning for å tillate eller nekte passasjen av lys, og dermed skape et bilde på skjermen. I praksis gjør fravær av CRT LCD-TV og dataskjermer og lette sammenlignet med sine CRT kolleger; en typisk 17-tommers LCD-TV, for eksempel veier inn på rundt 13 lbs., mens en typisk CRT-TV av samme størrelse kan lett veie to eller tre ganger som figur. Denne relativt lav vekt, igjen, betyr at produsenter kan bygge LCD-skjermer i mye større størrelser---oppføring nivå modeller start på 32 inches, målt diagonalt--- men de forblir bærbar nok for forbrukerne å montere dem på et stativ eller en veggbrakett.

Bildekvalitet

Selvfølgelig størrelse ikke alt. Bilder som vises på LCD-skjermer lider ikke flimringen forbundet med CRT-skjermer fordi de ikke stole på en skanning elektronstråle. Tilsvarende elektronstråle ikke spre seg og forårsake geometrisk forvrengning på kantene i et bilde, som ofte skjer med CRT-skjermer. Videre LCD-skjermer tilbyr lysstyrke over deres hele overflaten og er mindre utsatt for gjenskinn enn CRT-skjermer, som ofte krever spesielle filtre og behandlet glass. En hyppig kritikk av tidlig LCD-teknologien holdt at det tilbudt en mindreverdig kontrastforhold---forskjellen mellom de mørkeste (svart) og letteste (hvit) skyggen som kan vises på skjermen samtidig---til CRT. Denne kritikken er sann til en viss grad, men moderne LCD-skjermen har ekstremt høyt kontrastforhold---til 1 000 000 eller mer--- og noen forskjell er vanligvis bare merkbar i uvanlig mørke scener.

Andre fordeler

LCD-skjerm bruker betydelig mindre energi enn forgjengerne CRT. En 15-tommers LCD-skjerm, som trekker rundt 25 watt (W) når operative, kan tilby reduksjon på opp til 60 prosent i strømforbruk sammenlignet med en 17-tommers CRT-skjerm, som trekker rundt 80 W; foringsrør og svart kantlinje rundt en typisk CRT skjerm trenge på visningsområdet, så, i form av effektiv visningsområde, sammenligner en 15-tommers LCD-skjerm med en 17-tommers CRT-skjerm. En LCD-skjerm genererer lite varme, mens baksiden av en CRT-skjerm blir merkbart varm når igjen på for lengre tid.

Related Articles