Biodiesel kan brukes i nye dieselmotorene?

07/20/2011 by admin

Biodiesel kan brukes i nye dieselmotorene?

Den umiddelbare answer to om biodiesel kan brukes i nye dieselmotorene er: kanskje. Samtidig, nesten hvilken som helst dieselmotor var B100 (ren biodiesel) kompatible. Dessverre, det er ikke lenger tilfelle. Noen produsenter av dieselmotorer, i 2007, har innarbeidet filtersystemer som ikke fungerer bra med biodiesel.

Biodiesel Hits en Bump

Før 2007 nødvendig de fleste dieselmotorer nesten ingen endring å kjøre på biodiesel. Med bruk av diesel partikkelfilter filter (DPF) som ble installert i noen post-2007 dieselmotorer av diesel produsenter svar til strengere EPA utslipp standarder, har biodiesel bevegelsen truffet en ulempe. Den høyere destillasjon temperatur og kokepunktet gjør at den ikke fordampe i sylindere og er ikke i stand til å rense DPF. Gjenværende drivstoff på sylinder veggene forårsaker fortynning motorolje.

Gjør og år

Ikke alle produsenter har implementert DPF så Caterpillar og Cummins motorer ikke bør har dette problemet. Noen Dodge og Mercedes Benz modeller bruk urea i stedet å rengjøre eksos.

Sjekk med bestemt produsenten for å finne ut hvis din dieselmotor fungerer med biodiesel. Biodiesel utstillinger løsemiddel-lignende egenskaper og kan forårsake filtre tette og redusere strømforbruket. Vanligvis kan dette lindres ved å erstatte filteret. I noen pre-1993 injeksjon må systemer, visse komponenter, for eksempel drivstoff pumpe Forseglinger, pakninger og drivstoff linjene, byttes for motoren å kjøre på biodiesel.

Kjøpe Biodiesel

Som en tommelfingerregel krever blander B20 eller mindre litt fiksing og triksing med motoren å gjøre det biodiesel-kompatibel. Blander større enn B20 kan kreve reservedeler, som nevnt tidligere.

Husk at selv på sitt optimale, biodiesel ytelse ikke det samme som å kjøre det diesel, som det vil være lavere effekt pga lavere energiinnhold. Omtrent 1,1 gallons av biodiesel vil ta deg så langt som en gallon diesel.

Se etter en cetane verdi av 40 eller høyere og drivstoff viskositet som er i tråd med diesel selv. Blandinger av rå vegetabilsk olje ofte har ikke den riktige viskositeten og kan danne innskudd inni motoren. Biodiesel er lik diesel drivstoff nummer to i viskositet og unngår problemet.

Related Articles