Hvordan du kobler en Radiator vifte til en varm ledningen

07/29/2011 by admin

En radiator vifte krever gjennomsnittlig 15 ampere å operere. Ventilatoren bruker en stafett i stafett sikringsskapet under panseret. Stafetten har fire terminaler - en som er varmt hele tiden, selv med nøkkelen av. En andre terminal blir varm når nøkkelen er på. Dette går det som actuates relé. Denne terminalen kan ikke brukes for fan fordi den er designet til å frakte lave strømstyrken fra nøkkelen, og hvis viften er knyttet til det, en brann kan føre fordi ledningen er for liten for strømstyrken kreves. Viften må ha en 10-gauge wire å bære denne mengden strømstyrke. Du trenger å hard wire radiator vifte til en vippebryter på dashbordet på en slik måte at viften vil slå når tenningsnøkkelen er deaktivert. Viften kan også slås av manuelt når cruising for å forlenge levetiden til viften.

Instruksjoner

• Installere innsiden slå knappen der det er praktisk. Fjerne radiator vifte reléet fra sikringen og videresender boksen på fender også. Test relé terminalene for strøm med tenningsnøkkelen av (bruk voltmeter). Det vil være en terminal som har makt med nøkkelen av. Merk dette terminal på papir slik at den kan brukes senere.

• Aktivere nøkkelen og se etter en andre terminal å ha makt. Dette er en fra nøkkelen som brukes til å betjene stafetten. Merke den. Sette voltmeter på Ohm og Sjekk de resterende to terminalene for en grunn. Merk terminal Viser Ohm ned som begrunnelse. Siste terminalen er den til viften. Nå er alle fire terminaler merket.

• Plass en genser kabel over terminalen som hadde makt med nøkkelen av og terminal som var død og gikk ikke til bakken. Dette er fan varm ledningen. Angi voltmeter til volt og sjekke fan ledninger for å se hvilke av to er makt ledningen. Merke denne wire eller husker hvilken det er.

• Koble negative kabelen til batteriet. Kjøre en 10-gauge wire med de riktige terminalene fra negative eller bakken av viften til en god grunn.

• Kjøre en 10-gauge ledning fra enten batteriet, hvis beleilig, eller fra den positive og negative i wire på relé sikringsskapet til stafett terminal som hadde makt med nøkkelen av.

• Kjøre en 10-gauge ledning fra motsatt radiator-fan side av terminalen til makt ledningen på radiator vifte. Dette er ledningen som opererer viften når hoppet. Kjøre en 16-gauge ledning fra bakken terminalen på stafetten til en god grunn.

• Kjøre en 16-gauge ledning fra terminalen i sikring blokk som hadde makt med tasten på veksleknappen bytte. Fest en spade terminal til enden av ledningen og skyv den inn i terminalen. Kjøre en ledning fra siste terminalen på stafetten--som måtte makt med nøkkelen på veksleknappen bytte. Kraften vil nå kjøres fra batteriet til stafett og når aktivert, fra releet til viften. For å aktivere relé, kommer kraften fra terminalen i stafett sikringsskapet som har makt med nøkkelen på veksleknappen bytte. Når bryteren er slått, er kraften sendt tilbake til stafett, gjennom videresending og bakken, som aktiveres bryteren. Bryteren viften skal stå på unntatt når cruising. Når bilen kommer til en stopp, og ingen luften går gjennom radiatoren, bør viften være på. Viften bør være på kontinuerlig når klimaanlegget er på.

Related Articles