Direkte sollys skade på en LCD-TV-skjerm

11/04/2011 by admin

Direkte sollys skade på en LCD-TV-skjerm

Unngå å sette TVEN LCD eller flytende krystallskjerm, der det vil bli rammet av bjelker av direkte sollys eller bruke din LCD TV utendørs. LCD-TVer må beskyttes fra sterkt sollys. Varmen fra solen kan fysisk skade LCD-skjermer. Ultrafiolette stråler i direkte sollys kan også forårsake kjemikalier i LCDen for å forverre seg, forkorte levetiden på skjermen.

LCD-skjermer

LCDer bruker spesielle materialer som endrer skjemaene på molekylært nivå når en elektrisk strøm brukes til dem. En LCD-TV-skjerm eller skjerm har en frontpanelet består av små prikker flytende. Hele skjermen er bakgrunnsbelyst av et lysstoffrør. I en fargeskjerm, hver piksel består av tre flytende krystall prikker, med hvert punkt frontet av en farge filter: en rød, en blå og en grønn filter for hver piksel. Flytende krystall prikker kan gjøres gjennomsiktig eller ugjennomsiktig avhengig av hvilke farger er nødvendig å gjøre bestemte fargen på en pixel.

Varmeskade

Direkte sollys faller på en LCD-skjerm kan føre til bli svært varm. Akkurat som en LCD-TV kan skades hvis du installerte den i nærheten av en radiator eller en annen sterk varmekilde, kan direkte sollys også påvirke din TV. Skjermen er plast kabinett kan bli deformert av varme. Flytende krystaller i LCD-skjermen kan bryte ned, betyr skjermen ikke vil fungere. Andre komponenter i LCD-skjermen kan funksjonsfeil som de ikke er konstruert for å tåle høy varme.

Ultrafiolett lys

Sollys inneholder sterke UV-stråler, de samme strålene som forårsaker solbrenthet. Disse UV-stråler kan skade lang kjede organiske molekyler som flytende krystaller, forårsaker kjeder av molekyler å bryte ned. Små prikkene som utgjør skjermen ikke lenger svare på den elektriske strømmen ved å bli helt gjennomsiktig eller fullstendig ugjennomsiktige, betyr at lyset vil gå igjennom når den ikke skulle ikke og lys som skal tillates skjedde. Skaden er kumulative. over tid mister LCD-TV utsatt for sterke UV-stråler definisjon, kontrast og lysstyrke.

UV-beskyttelse

Vanlige vindusglass kutter ut mange frekvenser av UV lys fra solens stråler, redusere UV eksponering for varer innendørs. LCD-TVer er laget for vanlig eksponering for sollys, men hvis skjermen står i sterkt sollys fra et åpent vindu eller dør i lengre perioder, ytelsen kan bli påvirket selv om det ikke blir varm.

Posisjonering skjermen

Installere din LCD-TV i en posisjon hvor direkte sollys ikke vil bli den kontinuerlig. Unngå steder som foran windows eller glassdørene. Og sollys, holde TVEN fra radiatorer, varmeovner eller peiser. Bortsett fra mulig skade på TVEN, kan sterkt sollys reflekteres skjermen skjule bildet, gjør det vanskeligere å se bildet riktig.

Related Articles